Οι ινδικές τράπεζες καλούνται “να προετοιμαστούν για το μέλλον” με AI και blockchain

Ένας κορυφαίος ομοσπονδιακός αξιωματούχος που εκπροσωπεί την κεντρική τράπεζα της Ινδίας συνέστησε σε όλες τις τράπεζες να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία blockchain για να διασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη και σταθερότητα.

Σε συνέδριο που διοργάνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) για τους διευθυντές των ινδικών τραπεζών, ο υποδιοικητής Mahesh Kumar Jain συζήτησε στρατηγικές κινδύνου γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και σταθερότητα.

Ο Jain μίλησε για τη σημασία της αποτελεσματικής εταιρικής διακυβέρνησης και της δομής και των διαδικασιών διακυβέρνησης όταν πρόκειται να παραμείνουμε προετοιμασμένοι για μελλοντικούς κινδύνους. Οι τεχνολογικές διαταραχές, οι εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών και οι απειλές για την κυβερνοασφάλεια, μεταξύ άλλων, έχουν δημιουργήσει νέα σύνολα κινδύνων για τις τράπεζες σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και των λειτουργιών. Η συμβουλή του για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων ήταν να δοθεί έμφαση στην υιοθέτηση της τεχνολογίας.

“Για να προετοιμαστείτε για το μέλλον”, ο Jain συνέστησε στις ινδικές τράπεζες να “υιοθετήσουν καινοτόμες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain”, μαζί με την εστίαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την επένδυση σε μέτρα κυβερνοασφάλειας.

Το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου και άρχισε να δοκιμάζεται για λειτουργία εκτός σύνδεσης τον Μάρτιο. Εκείνη την εποχή, ο εκτελεστικός διευθυντής της RBI Ajay Kumar Choudhary μοιράστηκε την πρόθεση της Ινδίας να χρησιμοποιήσει το CBDC της ως μέσο συναλλαγής.

Η γειτονική χώρα της Ινδίας, το Πακιστάν, ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ένα φιλόδοξο σχέδιο για την εκπαίδευση 1 εκατομμυρίου αποφοίτων πληροφορικής στην τεχνητή νοημοσύνη έως το 2027.

Oι προβλεπόμενες περιπτώσεις χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στο Πακιστάν περιλαμβάνουν την πρόβλεψη του καιρού, τη βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού της γεωργίας και τον μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας, για να αναφέρουμε μερικές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: