Οι κανόνες AML για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα τεθούν σε ισχύ στα ΗΑΕ

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (CBUAE), τα αδειοδοτημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να επαληθεύουν την ταυτότητα όλων των πελατών. Η επικαιροποίηση θα τεθεί σε ισχύ “εντός ενός μηνός” έως το τέλος Ιουνίου.

Στις 31 Μαΐου, η CBUAE δημοσίευσε οδηγίες για τα LFI σχετικά με τους κινδύνους “που σχετίζονται με τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία και τους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων”. Ένα έγγραφο 44 σελίδων διευκρινίζει τους νέους κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας για τα τραπεζικά ιδρύματα που ασχολούνται με τα κρύπτο στα ΗΑΕ. Λαμβάνει υπόψη τα παγκόσμια πρότυπα της Ομάδας Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης.

Τα ΛΧΙ, σύμφωνα με τον ορισμό της κεντρικής τράπεζας, είναι όλα τα μη κρύπτο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δημιουργούν σχέση με τους παρόχους εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP), συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών εταιρειών, των ανταλλακτηρίων, των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, των εγγεγραμμένων παρόχων hawala και των ασφαλιστικών εταιρειών

Σύμφωνα με τις οδηγίες, τα LFIs θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στην κεντρική τράπεζα για τη μη έκδοση ένστασης για το άνοιγμα λογαριασμών για κάθε VASP κατά περίπτωση. Απαγορεύεται οποιαδήποτε συνεργασία με VASPs χωρίς εθνική άδεια.

Εκτός από τη γενική διαδικασία επαλήθευσης των πελατών πριν από τη δημιουργία οποιασδήποτε σχέσης, τα LFIs θα πρέπει να “κατανοούν τη φύση της επιχείρησης του πελάτη”. Το βήμα αυτό προτείνει τη δημιουργία ενός προφίλ του πελάτη, συμπεριλαμβανομένων των τύπων και του όγκου των συναλλαγών στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχει ο πελάτης.

Τα LFIs θα έχουν επίσης την υποχρέωση να παρακολουθούν τον όγκο των συναλλαγών κρύπτο των μη θεσμικών, μεμονωμένων πελατών με VASP από “δικαιοδοσίες υψηλού κινδύνου”. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πελάτες μπορούν να μεταφέρουν εικονικά περιουσιακά στοιχεία μόνο στον δικό τους λογαριασμό εκτός του οικοσυστήματος VASP με άδεια των ΗΑΕ.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι της CBUAE συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους από τη Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ για να συζητήσουν τη συνεργασία σχετικά με τους κανονισμούς για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Οι δύο κεντρικές τράπεζες δεσμεύτηκαν επίσης να διευκολύνουν τις συζητήσεις σχετικά με “κοινές πρωτοβουλίες ανάπτυξης fintech και προσπάθειες ανταλλαγής γνώσεων” με τους αντίστοιχους κόμβους καινοτομίας της κάθε περιοχής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: