Οι υποψήφιοι για την προεδρία RFK Jr. και Ron DeSantis αντιδρούν στο FedNow

Οι υποψήφιοι πρόεδροι Robert F. Kennedy Jr. και Ron DeSantis καταφέρονται εναντίον του συστήματος πληρωμών FedNow της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι θα ανοίξει το δρόμο για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας.

Σε ένα νήμα στο Twitter στις 11 Απριλίου, ο Δημοκρατικός RFK Jr. – ανιψιός του πρώην προέδρου John F. Kennedy Jr. – έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τα CBDCs, περιγράφοντάς τα ως τους “απόλυτους μηχανισμούς κοινωνικής επιτήρησης και ελέγχου”, καθώς αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της Fed ότι το FedNow δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση ενός CBDC:

“Ο ισχυρισμός ότι το FedNow δεν είναι το πρώτο βήμα προς ένα CBDC θα ήταν πιο εύπεπτος αν δεν γνωρίζαμε το σταθερό μπαράζ εχθρικών επιθέσεων της κυβέρνησης Biden κατά των κρυπτονομισμάτων”.

Πρόσθεσε ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin “θα δώσει στο κοινό μια οδό διαφυγής από τη ζώνη εκτόξευσης όταν αυτή η φούσκα αναπόφευκτα σκάσει” και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του Joe Biden “συνωμοτεί με τους τραπεζίτες για να μας κρατήσει όλους παγιδευμένους στη φούσκα της κερδοσκοπίας και του ελέγχου”.

Ο RFK Jr. κατέθεσε τα έγγραφα της υποψηφιότητάς του στις 5 Απριλίου και έχει ασκήσει έντονη κριτική στα CBCDs, δηλώνοντας την περασμένη εβδομάδα ότι “λαδώνουν τον ολισθηρό δρόμο προς την οικονομική σκλαβιά και την πολιτική τυραννία”.

Το FedNow είναι ένα σύστημα άμεσων πληρωμών 24/7 που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο με στόχο να επιταχύνει τις μεταφορές μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, παρέχοντας παράλληλα μια εναλλακτική λύση που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση σε σχέση με παρόμοια δίκτυα που παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Η Fed έχει υποβαθμίσει τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο το σύστημα να ενσωματωθεί σε ένα CBDC. Στις 8 Απριλίου απάντησε σε μια σειρά συχνών ερωτήσεων λέγοντας ότι “δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση” για την έκδοση ενός CBDC και ότι “δεν θα το έκανε χωρίς σαφή υποστήριξη από το Κογκρέσο και την εκτελεστική εξουσία, ιδανικά με τη μορφή ειδικού εξουσιοδοτικού νόμου”.

Σε ένα tweet της 11ης Απριλίου, απαντώντας στη δήλωση της Fed, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα DeSantis δήλωσε ότι “δεν είναι απλώς “ιδανικό” οι μεγάλες αλλαγές στην πολιτική να λαμβάνουν ειδική εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο- είναι συνταγματικά απαραίτητο”.

“Τα μη υπόλογα θεσμικά όργανα δεν μπορούν να επιβάλλουν ένα CBDC στους Αμερικανούς”, δήλωσε ο DeSantis. “Θα μας πουν ότι [ένα] CBDC δεν θα γίνει αντικείμενο κατάχρησης, αλλά είμαστε αρκετά σοφοί για να ξέρουμε καλύτερα. Αυτός ο λύκος έρχεται ως λύκος”.

Ο DeSantis φέρεται να εξετάζει ο ίδιος μια προεδρική υποψηφιότητα και έχει επίσης αντιταχθεί στα CBDC. Στις 20 Μαρτίου, ζήτησε την απαγόρευση των CBDCs στη Φλόριντα, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με την πιθανή χρήση τους για παρακολούθηση και έλεγχο των πολιτών.

Ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν να μην πείθονται από αυτές τις δηλώσεις.

Μιλώντας στο NBC News στις 7 Απριλίου, ο Aaron Klein, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών και επικεφαλής οικονομολόγος της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, υποστήριξε ότι οι ανησυχίες που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής που εκφράζουν ο JFK Jr. και ο DeSantis είναι άστοχες.

Ο Klein σημείωσε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται ήδη να αναφέρουν δεδομένα συναλλαγών βάσει των ισχυόντων νόμων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και, ως εκ τούτου, ένα CBDC δεν θα επέμβει περαιτέρω στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

“Αυτό που κάνει λάθος [ο DeSantis] είναι η ιδέα ότι υπάρχει περισσότερη αναφορά αν υπάρχει ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας από ό,τι αν πρόκειται για ψηφιακό νόμισμα εμπορικής τράπεζας”, δήλωσε.

Ο Klein μίλησε επίσης στο AFP Fact Check στις 11 Απριλίου και τόνισε ότι το FedNow επικεντρώνεται καθαρά στην επιτάχυνση των σημερινών σιδηροτροχιών πληρωμών της Fed.

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής ή την επιτήρηση είτε χρησιμοποιείτε την κάρτα σας Visa είτε ένα CBDC”, δήλωσε ο Klein, προσθέτοντας ότι το FedNow και τα CBDCs δεν έχουν “καμία σχέση με το άλλο”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: