Οι χώρες της G20 στοχεύουν στην ανάπτυξη παγκόσμιου πλαισίου κατά των κινδύνων που σχετίζονται με τα κρύπτο

Η G20 – ένα διακυβερνητικό φόρουμ που αποτελείται από 19 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση – έχει προγραμματίσει να αναπτύξει ένα κοινό πλαίσιο για να βοηθήσει όλες τις χώρες να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που συνδέονται με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Υπό την προεδρία της Ινδίας, η G20 κάλεσε για συντονισμένες παγκόσμιες πολιτικές κρύπτο – ένα όραμα που διατυπώθηκε από την υπουργό Οικονομικών της χώρας, Nirmala Sitharaman. Ωστόσο, με τις πολλαπλές καταρρεύσεις του οικοσυστήματος να επηρεάζουν τους επενδυτές παγκοσμίως, η Sitharaman πιστεύει ότι οι ανομοιογενείς μεταρρυθμίσεις δεν θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας εμβέλειας των κρυπτονομισμάτων.

Μιλώντας στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσινγκτον, τόνισε τις πολυάριθμες καταρρεύσεις κρύπτο , ενώ αποκάλυψε την ανάγκη για συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις δικαιοδοσίες:

“Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της συζήτησης στο πλαίσιο της προεδρίας #G20India, δεδομένων των τόσων καταρρεύσεων και κλονισμών στα κρυπτονομίσματα. Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ένα κοινό πλαίσιο για όλες τις χώρες για την αντιμετώπιση του θέματος”.

Επιπλέον, η Sitharaman αποκάλυψε επίσης τον στόχο της G20 να συγκεντρώσει τις παγκόσμιες οικονομίες για την καταπολέμηση της δυσπραγίας χρέους και του υπερπληθωρισμού σε μικρότερες οικονομίες, όπως η Σρι Λάνκα και η Γκάνα. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε: “Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης:

“Στο πλαίσιο της G20, υπάρχει μια ευκαιρία για την Ινδία να φέρει όλες τις χώρες μαζί για την αντιμετώπιση της δυσπραγίας χρέους σε χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος. Οι πολυμερείς οργανισμοί έρχονται με ψηφίσματα για τις χώρες με χρέος σε 3 έως 5 χρόνια”.

Η προεδρία της Ινδίας στην G20 θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου 2023, αφήνοντας περίπου επτά μήνες για την ομάδα των 20 εθνών να χαράξει συνολικές μεταρρυθμίσεις κρύπτο που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε όλες τις δικαιοδοσίες.

Από την άλλη πλευρά, η προηγουμένως προβληματική οικονομία του Ελ Σαλβαδόρ ανέδειξε τη σημασία ενός περιουσιακού στοιχείου όπως το Bitcoin στη μείωση των επιπτώσεων του υπερπληθωρισμού και της εξάρτησης από το δολάριο ΗΠΑ.

Το εγχώριο δίκτυο πληρωμών της Ινδίας, η ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών (UPI), βρίσκεται επίσης σε φάση επέκτασης.

Το σύστημα ταχείας πληρωμής PayNow της Σιγκαπούρης ενσωμάτωσε πρόσφατα το UPI για να επιτρέπει γρήγορες διασυνοριακές πληρωμές. Κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης, αποκαλύφθηκε ότι η State Bank of India, η Indian Overseas Bank, η Indian Bank και η ICICI Bank θα διευκολύνουν τα εξερχόμενα εμβάσματα, ενώ η Axis Bank και η DBS Bank India θα διευκολύνουν τα εισερχόμενα εμβάσματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: