Οι ΗΠΑ προσθέτουν 236 χιλιάδες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο έναντι προβλέψεων για 239 χιλιάδες

Η αμερικανική αγορά εργασίας συνέχισε να δείχνει σημάδια δύναμης, καθώς το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας (BLS) ανακοίνωσε την προσθήκη 236.000 θέσεων εργασίας τον Μάρτιο έναντι 239.000 θέσεων εργασίας που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Παράλληλα, το BLS ανέφερε ότι το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,5% από 3,6% τον Φεβρουάριο και έναντι των προσδοκιών για 3,6%.
Η αύξηση των 311.000 θέσεων εργασίας του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε υψηλότερα σε 326.000.

Η τιμή του bitcoin (BTC) ήταν σταθερή περίπου στα 28.000 δολάρια αμέσως μετά την έκθεση.

Η σημερινή πρωινή έκθεση για τις μισθοδοσίες είναι η τελευταία που θα δει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πριν από τη συνεδρίασή της στις 2-3 Μαΐου, κατά την οποία η κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική ή θα διακόψει τη σειρά αυξήσεων των επιτοκίων που διαρκεί πλέον περισσότερο από ένα έτος. Πριν από την έκθεση, οι αγορές προθεσμιακών συμβολαίων βραχυπρόθεσμων επιτοκίων τιμολογούσαν περίπου δύο στις τρεις πιθανότητες η Fed να διακόψει τον Μάιο.


Τα στοιχεία από τις αρχές αυτής της εβδομάδας άρχισαν να υποδηλώνουν κάποια αδυναμία στην αγορά εργασίας, με την ADP την Τετάρτη να αναφέρει ότι τον Μάρτιο προστέθηκαν μόλις 145.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έναντι 210.000 που αναμενόταν. Στη συνέχεια, την Πέμπτη, το Υπουργείο Εργασίας ανέφερε εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας 228.000 έναντι προβλέψεων για μόλις 200.000. Επιπλέον, οι 192.000 αρχικές αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω σε 246.000.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: