Ο Do Kwon μετέτρεψε παράνομα κεφάλαια από το LUNA σε Bitcoin: εισαγγελείς της Νότιας Κορέας

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας εντόπισαν παράνομα περιουσιακά στοιχεία ύψους 414,5 δισεκατομμυρίων γουόν (314,2 εκατομμύρια δολάρια) που σχετίζονται με τον συνιδρυτή της Terraform Labs Do Kwon και τους συνεργάτες του. Από τα εντοπισμένα παράνομα περιουσιακά στοιχεία, οι εισαγγελείς έχουν συνδέσει περίπου 91,4 δισεκατομμύρια γουόν (69 εκατομμύρια δολάρια) από το συγκεκριμένο ποσό απευθείας με τον Kwon.

Παρόλο που ο Kwon συγκέντρωσε εκατομμύρια, κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με αυτόν δεν είναι ανακτήσιμο ή υπό τη δικαιοδοσία των αρχών της Νότιας Κορέας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο συλληφθείς πλέον πρώην διευθύνων σύμβουλος φέρεται να μετέτρεψε το μεγαλύτερο μέρος των παράνομων κεφαλαίων σε Bitcoin χρησιμοποιώντας υπερπόντια ανταλλακτήρια κρύπτο αντί να επενδύουν σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού μέσου ενημέρωσης KBS.

Η πρώιμη έρευνα για την κατάρρευση της Terra από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε ότι ο Kwon απομύζησε Bitcoin αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Terra μετά την κατάρρευση. Σε μια άλλη έκθεση που βασίζεται σε συνέντευξη της SEC με πρώην μέλη της Terraform Labs, η οποία δημοσιεύθηκε σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, ο Kwon κατηγορήθηκε ότι απέσπασε 80 εκατομμύρια δολάρια ένα μήνα πριν από την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ζήτησαν από την Binance να σταματήσει κάθε αίτημα ανάληψης που σχετίζεται με τον Kwon. Η Binance επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τους εισαγγελείς και προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται.

“Παρέχουμε στις κορεατικές αρχές LE τη ζητούμενη βοήθεια. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να σχολιάσουμε εν εξελίξει έρευνες LE, για οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους εισαγγελείς”.

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας εντοπίζουν ενεργά ακίνητα που σχετίζονται με στελέχη της Terraform Labs, προκειμένου να ανακτήσουν κάποια παράνομα κεφάλαια από το φιάσκο της Terra. Στις 3 Απριλίου, οι εισαγγελείς κατέσχεσαν σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία για να εμποδίσουν πρώην υπαλλήλους της Terra να πουλήσουν πράγματα που μπορεί να συνδέονται με νομικές υποθέσεις.

Εκτός από τις κατοικίες στη Σεούλ που ανήκαν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Shin Hyun-seong και σε άλλους, οι εισαγγελείς κατέθεσαν επίσης αγωγές κατάσχεσης κατά των οχημάτων τους με άδεια κυκλοφορίας στο εξωτερικό, των εκτάσεων στο Hwaseong και στο Gapyeong στο Gyeonggi-do και στο Taean στην επαρχία South Chungcheong.

Η Terra ήταν ένα ακμάζον οικοσύστημα κρύπτο μέχρι την κατάρρευσή της αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2022.

Αυτό που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν ένα γεγονός που προκλήθηκε από την αγορά αποδείχθηκε ότι ήταν μια σαφής περίπτωση απάτης, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Kwon στο επίκεντρο. Σύμφωνα με τα δεδομένα της αλυσίδας, στις 3 εβδομάδες που προηγήθηκαν της πτώσης του σταθερού νομίσματος TerraUSD (UST), μια οντότητα διέθεσε πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια UST στην ελεύθερη αγορά. Τέσσερις ημέρες μετά την τελευταία πώληση, το UST άρχισε να καταρρέει. Η οντότητα πίσω από τη μαζική απόρριψη δεν ήταν άλλη από την Terraform Labs.

Παρά το ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Νότιας Κορέας και την κόκκινη ειδοποίηση της Ιντερπόλ για το όνομά του, ο Kwon συνέχισε να διαφεύγει τη σύλληψη για σχεδόν ένα χρόνο πριν συλληφθεί στις 23 Μαρτίου στο Μαυροβούνιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: