Οι εγγραφές αποπληρωμής του Mt. Gox κλείνουν: Δείτε τι ακολουθεί

Το έπος με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mt. Gox και την αποπληρωμή των πιστωτών του συνεχίζεται, καθώς η εταιρεία εξέδωσε νέα δήλωση σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε τώρα που έκλεισε το παράθυρο εγγραφής της.

Στις 7 Απριλίου, το πρώην ανταλλακτήριο δημοσίευσε μια δήλωση από τον διαχειριστή αποκατάστασης Nobuaki Kobayashi, σύμφωνα με την οποία η προθεσμία για τους πιστωτές να παράσχουν τις πληροφορίες αποπληρωμής τους – διευκρινίσεις σχετικά με τον δικαιούχο και τον τύπο πληρωμής – έχει παρέλθει.

Ανέφερε ότι η “βασική αποπληρωμή, η ενδιάμεση αποπληρωμή και οι πρόωρες εφάπαξ αποπληρωμές” θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023. Ωστόσο, αυτή η τελική προθεσμία “ενδέχεται να παραταθεί με την άδεια του περιφερειακού δικαστηρίου του Τόκιο”.

Το σημείωμα ανέφερε επίσης ότι ο διαχειριστής θα πραγματοποιήσει τις “απαραίτητες προετοιμασίες” για την πραγματοποίηση των αποπληρωμών, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης των επιλογών για την αποπληρωμή και της κοινοποίησης των πληροφοριών σε τράπεζες, παρόχους μεταφοράς κεφαλαίων, ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ή οποιονδήποτε άλλο θεματοφύλακα που εμπλέκεται στην αποπληρωμή.

Για το λόγο αυτό, το σημείωμα έγραφε: “Υπό το πρίσμα αυτό, αναμένεται να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της αποπληρωμής”.

Η αρχική πτώση του ανταλλακτηρίου συνέβη το 2014, όταν αναγκάστηκε να κλείσει μετά από ένα hack που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 850.000 Bitcoin. Παρά την καταστροφή του FTX τον Νοέμβριο του 2022, η καταστροφή του Mt. Gox παραμένει η μεγαλύτερη ληστεία κρύπτο στην ιστορία.

Υπήρξαν συνεχείς καθυστερήσεις γύρω από την επιστροφή των κεφαλαίων σε όσους επλήγησαν. Το 2018, ένα ιαπωνικό δικαστήριο ενέκρινε τελικά ένα σχέδιο αποζημίωσης.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Kobayashi ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα για τα υπόλοιπα κεφάλαια που θα μπορούν να διεκδικηθούν από τους πιστωτές μέσω αποδείξεων διεκδίκησης μέσω τραπεζικών καταστάσεων, αρχείων συναλλαγών και εγγράφων ταυτότητας.

Η προθεσμία για την υποβολή απαιτήσεων είχε οριστεί για τον Οκτώβριο του 2020, η οποία στη συνέχεια μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο. Μετά την παραλαβή όλων των απαιτήσεων, το ποσό ανήλθε σε σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από ό,τι ήταν διαθέσιμο για αποπληρωμές.

Τον Φεβρουάριο του 2023, το Mt. Gox Investment Fund, ο μεγαλύτερος πιστωτής, αποφάσισε να επιλέξει την επιλογή μιας πρόωρης πληρωμής σε BTC για το 90% των οφειλομένων αντί να περιμένει περισσότερο για μια μεγαλύτερη πληρωμή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: