Οι ΗΠΑ πρέπει να ρυθμίσουν τα stablecoins για να διατηρήσουν ένα ισχυρό δολάριο: Stellar CEO

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών σφίγγουν τη λαβή τους στη βιομηχανία κρύπτο και το αμερικανικό δολάριο έχει επίσης υποστεί πιέσεις με τις χώρες να απομακρύνονται από την ηγεμονία του δολαρίου, αλλά ο επικεφαλής της Stellar λέει ότι η ρύθμιση του stablecoin μπορεί να το λύσει αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg στις 11 Απριλίου, η Denelle Dixon, διευθύνουσα σύμβουλος και εκτελεστική διευθύντρια του Stellar Development Foundation, μίλησε για τις προοπτικές ρύθμισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με το δολάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Dixon δήλωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξη ότι θα υπάρξει κάποια μορφή ρύθμισης του stablecoin στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους, επειδή “θέλουν να θέσουν το πρότυπο”.

“Αν θέλουμε ένα ισχυρό δολάριο ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα σταθερό νόμισμα USD είναι ο τρόπος για να συμβεί αυτό”.

Η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden έχει ήδη τονίσει την ανάγκη για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για σταθερά νομίσματα, αλλά η Dixon δήλωσε ότι αυτό πρέπει να προωθηθεί μέσω του Κογκρέσου.

“Αν δεν κάνουμε κάτι στις ΗΠΑ, θα βρεθούμε σε αυτόν τον διχασμένο κόσμο όπου έχουμε νομοθεσία εκτός των ΗΠΑ που είναι πιο φιλική προς τα κρύπτο”, δήλωσε η Dixon, προσθέτοντας:

“Θα υπάρχουν εταιρείες εκτός των ΗΠΑ και θα εξακολουθεί να υπάρχει το ζήτημα ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές θα θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή την τεχνολογία”.

Η Dixon ήταν αισιόδοξη για τη ρύθμιση των stablecoin “μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε άλλη επιλογή”, λέγοντας ότι η εστίαση πρέπει να είναι περισσότερο στη χρησιμότητα και την αξία για τους χρήστες παρά στην τεχνολογική στοίβα.

“Σταματήστε να μιλάτε για την τεχνολογία και αρχίστε να αποδεικνύετε τη χρησιμότητα”, πρόσθεσε.

Το Stellar είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο διασυνοριακών πληρωμών που τροφοδοτείται από το Lumens XLM token. Δημιουργήθηκε ως τροποποιημένη διακλάδωση της βάσης κώδικα της Ripple το 2014.

Τα Stablecoins αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το 10,5% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτογράφησης με 133 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυκλοφορία. Η Dixon άφησε να εννοηθεί ότι είναι υψίστης σημασίας να ρυθμιστούν και να γίνουν αποδεκτά τα stablecoins στην Αμερική, καθώς η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συνδεδεμένη με το αμερικανικό δολάριο.

Ο ηγέτης της αγοράς Tether έχει εκδώσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε USDT μέχρι στιγμής φέτος, ενισχύοντας το μερίδιο αγοράς της στο 60% με κυκλοφορία 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κέρδη έρχονται εις βάρος του USD Coin της Circle και Binance USD της Binance stablecoins, και τα δύο από τα οποία έχουν σημειώσει σημαντική μείωση της προσφοράς φέτος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: