Η εικονική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ θα προσφέρει μετατροπές και λογαριασμούς κρύπτο: Έκθεση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg της 12ης Απριλίου, η τράπεζα ΖΑ ΒΑΝΚ θα ενεργεί ως τράπεζα διακανονισμού για να επιτρέπει την ανάληψη καταθέσεων token σε αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια σε δολάρια Χονγκ Κονγκ, κινεζικά γιουάν και δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ προσφέρει επίσης υπηρεσίες λογαριασμού σε εταιρείες κρύπτο.

Οι λογαριασμοί για τις τοπικές επιχειρήσεις κρύπτο ακολουθούν μια δοκιμή σε ένα ρυθμιστικό sandbox, στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 επιχειρήσεις, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της ZA Bank Ronald Iu σημείωσε ότι στους πελάτες από την ηπειρωτική Κίνα δεν θα προσφερθεί η υπηρεσία λόγω των περιορισμών της χώρας.

Ο Iu πρόσθεσε ότι οι μετατροπές νομισμάτων προσφέρονται επί του παρόντος από τα δύο μοναδικά αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ, το HashKey και το OSL.

Καθώς οι εταιρείες κρύπτο στις ΗΠΑ αγωνίζονται να βρουν τραπεζικούς εταίρους μετά την πτώση των φιλικών προς τα κρύπτο τραπεζών Silicon Valley Bank, Silvergate Bank και Signature Bank, η ZA Bank με έδρα το Χονγκ Κονγκ φαίνεται να προσφέρει στις εταιρείες μια πιθανή λύση, με τον Iu να προσθέτει:

“Για τις δεκάδες ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, μεγάλες ή μικρές, από το εξωτερικό και τις τοπικές, το κύριο μέλημά τους είναι να έχουν ένα μονοπάτι για να λειτουργήσουν τα πράγματα”.

Η ανακοίνωση της ZA Bank ακολουθεί μια συντονισμένη προσπάθεια των ρυθμιστικών αρχών του Χονγκ Κονγκ να μετατρέψουν την περιοχή σε κόμβο κρύπτο και πολλοί από την κοινότητα κρύπτο πιστεύουν ότι η προσέγγιση του Χονγκ Κονγκ σε σύγκριση με την εχθρότητα των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ θα το βοηθήσει να επιτύχει στις προσπάθειές του.

Οι κινεζικές κρατικές τράπεζες φέρονται επίσης να έχουν δει ενδιαφέρον για τις εταιρείες κρύπτο που μετακινούνται στην πόλη και είτε προσφέρουν τραπεζικές υπηρεσίες σε εταιρείες κρύπτο είτε κάνουν έρευνες μαζί τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: