Οι ΗΠΑ διερευνούν πρόσθετη τραπεζική στήριξη, ευνοώντας την First Republic: Έκθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών συζητούν να «επεκτείνουν» ένα πιστωτικό όριο έκτακτης ανάγκης για τις τράπεζες, το οποίο μπορεί να παράσχει στην First Republic Bank ένα χρονικό αποθεματικό για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του ισολογισμού, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Σε μια  αναφορά του Bloomberg στις 26 Μαρτίου που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σκέπτονται ποια υποστήριξη, «αν υπάρχει», μπορεί να παρασχεθεί στην First Republic. Ωστόσο, μια «επέκταση της προσφοράς της Federal Reserve» είναι μία από τις επιλογές που εξετάζονται.

Η First Republic φέρεται να κρίθηκε «αρκετά σταθερή για να λειτουργεί» από τις ρυθμιστικές αρχές χωρίς την ανάγκη «άμεσης παρέμβασης», καθώς στο μεταξύ η τράπεζα καταβάλλει προσπάθειες για «να στηρίξει τον ισολογισμό της».

Οι πηγές φέρεται να ανέφεραν ότι ενώ οι προσφορές ρευστότητας της Fed θα επεκταθούν σύμφωνα με τους τραπεζικούς νόμους, οι οποίοι ορίζουν ότι πρέπει να έχουν «ευρεία βάση» και να μην στοχεύουν στο όφελος μιας συγκεκριμένης τράπεζας, προειδοποίησαν επίσης ότι η αλλαγή θα μπορούσε να «γίνει σε τρόπο» που διασφαλίζει τα οφέλη της First Republic Bank.

Αναφέρθηκε ότι παρά το γεγονός ότι η First Republic αντιμετωπίζει διαρθρωτικές προκλήσεις με τον ισολογισμό της, «οι καταθέσεις της τράπεζας σταθεροποιούνται» και δεν κινδυνεύει να βιώσει «το είδος της ξαφνικής, σοβαρής πορείας» που οδήγησε τις ρυθμιστικές αρχές να κλείσουν τη Silicon Valley Bank . Πηγές πρόσθεσαν:

«Έχει μετρητά για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών ενώ διερευνά λύσεις, είπαν οι άνθρωποι. Αυτό περιλαμβάνει 30 δισεκατομμύρια δολάρια που κατατέθηκαν από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας αυτόν τον μήνα».

Αυτό έρχεται αφότου η Fed ανακοίνωσε ένα σχέδιο στις 19 Μαρτίου για την ενίσχυση των συνθηκών ρευστότητας μέσω «swap lines», οι οποίες περιλαμβάνουν συμφωνία μεταξύ δύο κεντρικών τραπεζών για ανταλλαγή νομισμάτων.

“Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των γραμμών ανταλλαγής ως προς την παροχή χρηματοδότησης σε δολάρια ΗΠΑ, οι κεντρικές τράπεζες που προσφέρουν επί του παρόντος πράξεις σε δολάρια ΗΠΑ συμφώνησαν να αυξήσουν τη συχνότητα των πράξεων επταήμερης διάρκειας από εβδομαδιαία σε καθημερινή”, ανέφερε η Fed σε ανακοίνωσή της.

Το δίκτυο της γραμμής ανταλλαγής, στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ελβετική Διεθνής Τράπεζα, ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου και πρόκειται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: