Ο Tim Draper συνιστά στους ιδρυτές να κρατούν “τουλάχιστον” δύο μισθοδοσίες “αξίας μετρητών” σε κρύπτο

Ο Αμερικανός επενδυτής επιχειρηματικού κεφαλαίου και επιχειρηματίας Tim Draper πρότεινε στους ιδρυτές να κρατήσουν τουλάχιστον δύο μισθοδοσίες σε μετρητά σε Bitcoin ή εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, μαζί με άλλες συστάσεις διαφοροποίησης, ως απάντηση στην αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB).

Σε μια  έκθεση της 25ης Μαρτίου απευθυνόμενος στους ιδρυτές επιχειρήσεων, ο Tim Draper δήλωσε ότι το Bitcoin είναι ένα αντιστάθμισμα ενάντια σε ένα “ντόμινο” στις τράπεζες και την αυταρχική κυβερνητική παρέμβαση, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις “δεν μπορούν πλέον να βασίζονται” σε μία μόνο τράπεζα ή σε ένα διοικητικό όργανο για τη διαχείριση των μετρητών τους.

Ο Draper πρότεινε στους ιδρυτές επιχειρήσεων να διατηρούν τουλάχιστον «6 μήνες βραχυπρόθεσμα μετρητά» σε δύο ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς — έναν σε μια τοπική τράπεζα και έναν άλλο σε μια διεθνή τράπεζα.

Σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να έχουν τουλάχιστον δύο μισθούς «αξίας μετρητών» σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Αυτά τα προληπτικά μέτρα ήταν απαραίτητα, σύμφωνα με τον Ντρέιπερ, επειδή για «πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια», οι κυβερνήσεις καταλαμβάνουν τον έλεγχο των τραπεζών και οι ίδιες οι κυβερνήσεις «κινδυνεύουν να γίνουν αφερέγγυες».

Αποκάλυψε επίσης ότι «πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις» αναζήτησαν βοήθεια έκτακτης ανάγκης από αυτόν μετά το κλείσιμο της SVB και άλλων τραπεζών.

Επιπλέον, ο Draper τόνισε τη σημασία των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, καθώς τα διοικητικά συμβούλια και η διοίκηση είναι υπεύθυνα για την τήρηση των προθεσμιών μισθοδοσίας «ακόμη και σε περιόδους κρίσης».

«Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για χρεοκοπίες τραπεζών που θα μπορούσαν να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να τυπώνει χρήματα και να χτυπά τα επιτόκια για να εξουδετερώσει τον πληθωρισμό που προκαλείται από την υπερβολική εκτύπωση χρήματος».

Ο Draper υπενθύμισε στους ιδρυτές να είναι σε επαγρύπνηση έναντι του κινδύνου απάτης, σημειώνοντας ότι οι απατεώνες είναι ικανοί να εντοπίζουν τις αδυναμίες ενός συστήματος και να τις εκμεταλλεύονται.

Επιπλέον, για να αποφευχθεί η κλοπή ηλεκτρονικού ψαρέματος, συμβούλεψε τους ιδρυτές να επαληθεύουν με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στις οδηγίες συρμάτων ή σε ένα νέο σύστημα έγκρισης.

Αυτό έρχεται μετά την πρόσφατη είδηση ​​ότι ο Draper ερμήνευσε ένα τραγούδι Bitcoin που είχε συνθέσει ο ίδιος μετά την κεντρική του ομιλία στην Εβδομάδα Blockchain του Παρισιού 2023 στις 22 Μαρτίου.

Είπε ότι το τραγούδι ήταν αφιερωμένο στην SVB και σε «όλες τις τράπεζες που έχουν αποτύχει και θα πτωχεύσουν».

Το τραγούδι απέσπασε ένα χειροκρότημα από το κοινό, με τον Draper να ολοκληρώνει τον χρόνο του στη σκηνή λέγοντας ότι το blockchain, το Bitcoin και τα έξυπνα συμβόλαια συνιστούν μια από τις «μεγαλύτερες μεταβάσεις στην ιστορία του κόσμου».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: