Οι γερμανικές αρχές μεταφέρουν Bitcoin αξίας 172 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορους προορισμούς

Μια οντότητα παρακολούθησης του Blockchain, η PeckShieldAlert, ανέφερε στις 4 Ιουλίου ότι ένα κρύπτο πορτοφόλι που χαρακτηρίστηκε ως ανήκον στη γερμανική κυβέρνηση (BKA) διευκόλυνε μια σημαντική συναλλαγή που περιλάμβανε τη μεταφορά πάνω από 3.000 Bitcoin, αξίας περίπου 172 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συναλλαγή αυτή αφορούσε τη μετακίνηση 1.300 Bitcoin, αξίας περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων, σε τρία γνωστά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων: Coinbase, Kraken και Bitstamp.

Μεταγενέστερες αναφορές αποκάλυψαν ότι παράλληλα με τις μεταφορές σε ανταλλακτήρια, άλλα 1.700 BTC μεταφέρθηκαν σε μια ανεξάρτητη διεύθυνση πορτοφολιού.

“Σύνολο 3K έξω (από το πορτοφόλι με ετικέτα της γερμανικής κυβέρνησης), συμπεριλαμβανομένων 1,3K -> CEXs και 1.7K -> (σε διεύθυνση πορτοφολιού) 139PoPE1bKQam8QJjhVjYDP47f3VH7ybVu.”

Περαιτέρω πληροφορίες από την εταιρεία ανάλυσης on-chain Arkham Intelligence έδειξαν ότι ενώ τα πρώτα 1.300 BTC πήγαν σε κεντρικά ανταλλακτήρια, τα υπόλοιπα 1.700 BTC κατευθύνθηκαν σε άλλο ξεχωριστό κρύπτο πορτοφόλι.

Επίδραση στην Πίεση Πώλησης Bitcoin

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, οι μεταφορές της γερμανικής κυβέρνησης ξεπέρασαν τις 3.000 BTC σε διάφορα ανταλλακτήρια. Αυτές οι σημαντικές κινήσεις Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων παρόμοιων δραστηριοτήτων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις επικείμενες αποπληρωμές του Mt. Gox, ενδέχεται ενδεχομένως να εντείνουν τις πιέσεις πώλησης στο κρυπτονόμισμα.

Από τον Φεβρουάριο του 2024, το συγκεκριμένο πορτοφόλι με την επωνυμία της γερμανικής κυβέρνησης έχει διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκιο 50.000 BTC, με σημαντικό μέρος του να αναδιανέμεται τους τελευταίους μήνες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, κατάσχουν συχνά Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα που συνδέονται με παράνομες δραστηριότητες και κατά καιρούς διεξάγουν πλειστηριασμούς για τη διάθεση αυτών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πούλησε ένα αξιοσημείωτο ποσό Bitcoin, το οποίο είχε αποκτηθεί από τη διαβόητη αγορά σκοτεινού ιστού Silk Road. Συγκεκριμένα, το 2014, ο Tim Draper, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας και λάτρης του Bitcoin, αγόρασε 29.656 BTC από την κρυψώνα του Silk Road κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας των αστυνομικών των ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: