Η 10x Research προβλέπει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να βυθιστεί στα $50K

Οι πρόσφατες εξελίξεις είδαν την τιμή του Bitcoin να πέφτει από πάνω από τα 60.000 δολάρια σε κάτω από τα 57.000 δολάρια στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της 10x Research. Αυτή η πτώση είναι σημαντική, σηματοδοτώντας την παραβίαση του ζωτικού επιπέδου των 60.000 δολαρίων και θα μπορούσε ενδεχομένως να δει το κρυπτονόμισμα να πέφτει περαιτέρω προς τα 50.000 δολάρια.

Η τάση αυτή, σύμφωνα με την 10x Research, οφείλεται στη μείωση της αγοραστικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αύξηση της δυναμικής των πωλήσεων. Ο αναλυτής Markus Thielen από την 10x Research τόνισε ότι αυτή η πτώση ήταν αναμενόμενη με βάση τα δεδομένα τους στις αρχές Ιουνίου, τα οποία έδειχναν μια υπεραγορασμένη κατάσταση που ήταν έτοιμη για μια πτώση.

Η πρόσφατη μείωση της αξίας του Bitcoin κατά 5,44% είχε βαθιά επίδραση τόσο στη διάθεση των επενδυτών όσο και στη ρευστότητα της αγοράς, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση του όγκου συναλλαγών κατά 57% και την αποτίμηση της αγοράς σε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση της 10x Research προσδιόρισε την πτώση αυτή ως κρίσιμη, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους Bitcoin miners και τις οντότητες που εμπλέκονται σε spot Bitcoin ETFs, προβλέποντας μια επιταχυνόμενη πτώση καθώς τα στηρίγματα της αγοράς αποτυγχάνουν και οι πωλητές αναζητούν απεγνωσμένα ρευστότητα.

Η πώληση αυτή ευθυγραμμίζεται με την αναμενόμενη έναρξη της αποπληρωμής των 8,5 δισ. δολαρίων BTC της Mt. Gox τον Ιούλιο, προσθέτοντας περαιτέρω πίεση στην αγορά. Η 10x Research σημείωσε ότι μετά τη διάσπαση του στηρίγματος των 60.000 δολαρίων, η αγορά έχει μείνει με κυρίως μη ενημερωμένους συναλλασσόμενους πρόθυμους να αγοράσουν Bitcoin.

Προσδοκίες για την τιμή του Bitcoin

Όσον αφορά το μέλλον, η 10x Research έχει υιοθετήσει μια επιφυλακτική στάση σχετικά με τη μελλοντική τιμολόγηση του Bitcoin, τονίζοντας τη σημασία της διαχείρισης κινδύνου εν μέσω της αναμενόμενης συνεχιζόμενης μεταβλητότητας της αγοράς.

Οι αναλυτές τους έχουν προηγουμένως προειδοποιήσει κατά του εφησυχασμού στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι Bitcoin αποκομίζουν κέρδη

Ξεχωριστά, η πρόσφατη ανάλυση της IT Tech αποδίδει την πτωτική τάση στους μακροχρόνιους κατόχους Bitcoin που πραγματοποιούν σημαντικά κέρδη. Από τις 3 Ιουλίου, ο λόγος κέρδους εξόδου που δαπανήθηκε (SOPR) για τους μακροπρόθεσμους κατόχους είχε ξεπεράσει το 10, πράγμα που σημαίνει ότι το Bitcoin πωλήθηκε για τουλάχιστον δέκα φορές την αρχική τιμή αγοράς του.

Αυτή η πίεση πώλησης αποδίδεται στους μακροχρόνιους κατόχους, οι οποίοι συνήθως διατηρούν τα Bitcoin τους για πέντε έως επτά χρόνια, αποφασίζοντας να κεφαλαιοποιήσουν τις επενδύσεις τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: