Ο επικεφαλής της SEC Gary Gensler θα αντιμετωπίσει το Κογκρέσο για την πολιτική κρύπτο

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) Gary Gensler πρόκειται να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής για πρώτη φορά.

Σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Patrick McHenry, πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής της SEC θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ερωτήσεις στις 18 Απριλίου σχετικά με την προσέγγισή του απέναντι στο οικοσύστημα κρύπτο.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής έχει δικαιοδοσία για όλες τις πτυχές του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των τίτλων και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο McHenry σημείωσε ότι θα ήταν η πρώτη εποπτική ακρόαση της SEC. Η ακρόαση θα επικεντρωθεί στη θέσπιση κανόνων και την προσέγγιση του Gensler για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία. Πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα έχει σημαντική γενική εποπτεία επί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα ακολουθήσει μια σοβαρή προσέγγιση όσον αφορά τη «θέσπιση μιας ρυθμιστικής σφαίρας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία».

Η προσέγγιση του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τα κρύπτο έχει στρέψει πολλά κεφάλια όλα αυτά τα χρόνια, με πολλά μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος να εκφράζουν την ανησυχία τους για την προσέγγισή του. Ορισμένοι στον κλάδο των κρύπτο πιστεύουν ότι η στάση του κόμματος κατά των κρύπτο θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία του 2024.

Ο Dennis Porter, συνιδρυτής του Satoshi Action Fund, δήλωσε ότι είναι πολλοί υπέρ των κρύπτο και του Bitcoin. Οι Δημοκρατικοί κάνουν ουρές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη στάση του κόμματος.

https://twitter.com/Dennis_Porter_/status/1640144615843188737

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν λάβει σκληρή στάση για τα κρυπτονομίσματα τους πρώτους μήνες του 2023, με την SEC να εκδίδει ειδοποιήσεις Wells σε πολλές εταιρείες κρύπτο, συμπεριλαμβανομένης της Coinbase. Νέα μήνυση κατά της Binance κατέθεσε και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων . Ωστόσο, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων ανέκαθεν υπογράμμιζε ότι οι κανονισμοί θα αποφασίζονταν από το Κογκρέσο και όχι από μεμονωμένους φορείς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: