Οι Φιλιππίνες καθυστερούν τη δημοσίευση του πλαισίου κρύπτο

Παρά το κύμα αποτυχιών της αγοράς το 2022, η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή των Φιλιππίνων αποφάσισε να μην επισπεύσει ένα νομικό πλαίσιο για τη βιομηχανία κρύπτο, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να δημοσιευτεί στα τέλη του 2022. Ωστόσο, οι εργασίες για τις κατευθυντήριες γραμμές συνεχίζονται και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν φέτος.

Αναφερόμενος σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Φιλιππίνων (SEC), Emilio Aquino, αποκάλυψε ότι οι προηγούμενες προθεσμίες για την εισαγωγή του πλαισίου κρύπτο στη χώρα μετακινήθηκαν. Η ρυθμιστική αρχή σχεδίαζε να εισαγάγει κατευθυντήριες γραμμές για τον κλάδο το 2022, αλλά καθυστέρησε την πρωτοβουλία για να μελετήσει τους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX και να διασφαλίσει την προστασία των επενδυτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ακίνο, το πλαίσιο μπορεί ακόμη να εκδοθεί μέχρι το τέλος του 2023:

“Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα. Απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος δεν θα καεί”.

Νωρίτερα το 2023, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεργάστηκε με το Νομικό Κέντρο του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων (UPLC) για να συνεργαστούν σε κατευθυντήριες γραμμές για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Τον Ιανουάριο του 2023, η ρυθμιστική αρχή υπέβαλε για δημόσιο σχολιασμό τους κανόνες και κανονισμούς εφαρμογής του νόμου της Δημοκρατίας αριθ. 11765, ο οποίος υπεγράφη ως νόμος το 2022. Ωστόσο, ο ίδιος ο νόμος δεν περιέχει ούτε μία αναφορά στα “κρύπτο” ή το “Blockchain”.

Υπάρχει αυξανόμενη πίεση στη βιομηχανία κρύπτο στις Φιλιππίνες. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει παροτρύνει τους πολίτες να μην εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε συναλλαγές με μη εγγεγραμμένα ή ξένα ανταλλακτήρια κρύπτο και η SEC έχει κάνει τις ίδιες συστάσεις. Τον Μάιο του 2023, η SEC χαρακτήρισε τα παράγωγα Gemini ως unregistered security product σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

Παρόλα αυτά, η χώρα παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για τα κρύπτο. Θεωρείται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, με πάνω από 11,6 εκατομμύρια Φιλιππινέζους να κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που την τοποθετεί στη 10η θέση παγκοσμίως στην υιοθέτηση κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: