Η αγωγή της SEC κατά της Binance καθυστερεί τη συμφωνία εξαγοράς της Gopax στη Νότια Κορέα

Η αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατά της Binance θα μπορούσε να βλάψει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες του ανταλλακτηρίου στη Νότια Κορέα.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σε μια νοτιοκορεατική εφημερίδα υποδηλώνει ότι η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSC) – ο χρηματοπιστωτικός εποπτικός φορέας της χώρας – εξετάζει την εξαγορά της Binance από την τοπική πλατφόρμα συναλλαγών κρύπτο Gopax. Η Binance απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην Gopax τον Φεβρουάριο, με σκοπό να εισέλθει εκ νέου στην αγορά κρύπτο της Νότιας Κορέας μετά από διετή παύση.

Η FSC φέρεται να ανέστειλε την έκθεση αλλαγής στελεχών της Gopax που κατατέθηκε στις 7 Μαρτίου, επικαλούμενη την πρόσφατη αγωγή της SEC. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τον διορισμό τριών μελών της Binance ως εσωτερικών διευθυντών της Gopax, συμπεριλαμβανομένου του Leon Singh Poong, διευθύνοντος συμβούλου της Binance Asia Pacific.

Η FSC κατά την επανεξέταση της συμφωνίας Gopax υποστήριξε ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτεί το αίτημα εξαγοράς σε αυτό το σημείο, δεδομένων των υποτιθέμενων κατηγοριών για παραβιάσεις του νόμου περί κινητών αξιών και των περαιτέρω αιτημάτων της SEC να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Binance.US. Ένα από τα στελέχη της FSC δήλωσε ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί η αγωγή της SEC, ενώ πρόσθεσε:

“Είναι επιφυλακτικό να πούμε ότι η έκθεση εξετάζεται εσωτερικά”.

Η εξαγορά της Gopax από την Binance δεν αφορούσε μόνο την επανείσοδο του ανταλλακτηρίου κρύπτο στη Νότια Κορέα, αλλά και την αναβίωση της προβληματικής τοπικής πλατφόρμας συναλλαγών κρύπτο. Η Gopax σταμάτησε τις αναλήψεις κεφαλαίου και τόκων από την υπηρεσία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) GoFi τον Νοέμβριο του 2022 μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX και την πτώχευση της Genesis Global Capital.

Η μητρική εταιρεία της Genesis, Digital Currency Group, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Gopax και βασικός επιχειρηματικός εταίρος, παρέχοντας το προϊόν GoFi. Η συμφωνία εξαγοράς από την Binance υποσχέθηκε να διοχετεύσει νέα κεφάλαια στο ανταλλακτήριο της Gopax για αναλήψεις πελατών και πληρωμές τόκων για το GoFi.

Η αγωγή της SEC κατά της Binance κατηγορεί το ανταλλακτήριο κρύπτο για συγχώνευση κεφαλαίων πελατών και παραβίαση διαφόρων νόμων περί κινητών αξιών. Η SEC είχε καταθέσει 13 κατηγορίες εναντίον του ανταλλακτηρίου και του διευθύνοντος συμβούλου του Changpeng Zhao.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: