Η αγωγή της SEC ισχυρίζεται ότι η Binance.US και ο Changpeng Zhao έθεσαν τα κεφάλαια των πελατών «σε σημαντικό κίνδυνο»

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατέθεσε άλλο ένα έγγραφο στην αγωγή της κατά της Binance.US, υποστηρίζοντας ότι τα κεφάλαια των επενδυτών βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στην κατάθεση που καταχωρήθηκε στις 5 Ιουνίου, οι ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των CEO της Binance Changpeng “CZ” Zhao, BAM Management, BAM Trading και Binance, “έχουν πλουτίσει κατά δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ έθεσαν τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών σε σημαντικό κίνδυνο”.

Συνεχίζει λέγοντας ότι οι κατηγορούμενοι κατέβαλαν “σκόπιμες προσπάθειες” για να παρακάμψουν τη ρυθμιστική εποπτεία των ΗΠΑ, ενώ παρείχαν υπηρεσίες που σχετίζονται με κινητές αξίες σε χρήστες των ΗΠΑ.

“[Αυτό] θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου και στο έλεος της Binance και του Zhao.”

Μια έκθεση του CNBC υποστηρίζει ότι το ποσό που αναφέρει η SEC φτάνει τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κατάθεση προσφέρει ένα παράδειγμα δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από κεφάλαια πελατών τόσο από το Binance όσο και από το Binance.US που “αναμειγνύονται” σε έναν λογαριασμό που διαχειρίζεται μια “ελεγχόμενη από τον Zhao οντότητα”, η οποία προσδιορίζεται ως Merit Peak Limited.

Είπε ότι τα κεφάλαια στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα τρίτο μέρος “προφανώς σε σχέση” με την αγορά και την πώληση περιουσιακών στοιχείων κρύπτο.

Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές, η συμφωνία έδωσε και συνεχίζει να παρέχει στον Zhao “ελεύθερη κυριαρχία” επί δισεκατομμυρίων σε κατατεθειμένα περιουσιακά στοιχεία στην πλατφόρμα Binance.US, “χωρίς καμία εποπτεία ή έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι κατάλληλα εξασφαλισμένα”.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Binance.US δήλωσε ότι τα κεφάλαια των χρηστών στην πλατφόρμα “παραμένουν ασφαλή” εν μέσω των προσπαθειών της SEC να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία.

Στις 6 Ιουνίου, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατέθεσαν αίτηση για έκδοση περιοριστικής εντολής κατά της Binance λόγω κακού χειρισμού των κεφαλαίων των χρηστών και λειτουργίας με μη καταχωρημένους τίτλους. Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ήταν μία από τις ζητούμενες ενέργειες που περιλαμβάνονταν στην αίτηση.

Στις αγωγές της κατά της Binance και της Coinbase, η ρυθμιστική αρχή χαρακτήρισε τουλάχιστον 67 διαφορετικά κρυπτονομίσματα ως τίτλους. Αυτό επηρεάζει τοκενς αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: