Οι ευρωπαϊκές τράπεζες λανσάρουν «βιώσιμη» πλατφόρμα blockchain για ψηφιακά ομόλογα

Δύο τράπεζες από τη Σουηδία και τη Γαλλία ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας μιας νέας πλατφόρμας ψηφιακών ομολόγων που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους θεσμικούς πελάτες να εκδίδουν, να διαπραγματεύονται και να διακανονίζουν ομόλογα ψηφιακά, παρέχοντας μια πιο αποτελεσματική και ασφαλή διαδικασία σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Η πλατφόρμα είναι ένα κοινό έργο της Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) και της Credit Agricole Bank, με την ονομασία “so|bond”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 3ης Απριλίου, το δίκτυο blockchain θα χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο επικύρωσης, το “Proof of Climate awaReness”, και θα ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Το πρωτόκολλο “Proof of Climate awaReness” λέγεται ότι θα επιτρέψει μια κατανάλωση ενέργειας συγκρίσιμη με τα συστήματα που δεν είναι blockchain και θα δώσει κίνητρα στους συμμετέχοντες κόμβους να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των υποδομών τους.

Κάθε κόμβος θα αμείβεται σύμφωνα με έναν τύπο που συνδέεται με τον αντίκτυπό του στο κλίμα: όσο μικρότερο είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αμοιβή. Το So|bond θα αποτελέσει την πρώτη περίπτωση χρήσης του πρωτοκόλλου που αναπτύχθηκε από τον πάροχο πληροφορικής Finaxys με έδρα τη Γαλλία.

Ο Romaric Rolleti, επικεφαλής καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού της Credit Agricole, δήλωσε ότι η πλατφόρμα blockchain για τα ομόλογα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας:

“Η καινοτόμος προσέγγιση της πλατφόρμας, τόσο στην υποδομή blockchain όσο και στην αγορά κινητών αξιών, συνδυάζεται με την ισχυρή δέσμευση για πράσινη και βιώσιμη χρηματοδότηση που βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού μας σχεδίου”.

Το έργο εντάσσεται σε πολλές άλλες προσπάθειες για τη διερεύνηση της χρήσης της αλυσίδας μπλοκ, των έξυπνων συμβάσεων και του Διαδικτύου των πραγμάτων για ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό σκοπό. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2022, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ και ο Παγκόσμιος Κόμβος Καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή παρουσίασαν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας τους Genesis 2.0 – δύο πρωτότυπα πράσινων ομολόγων με χρήση tokenized.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: