Η SEC προχωρά στην επίλυση της υπόθεσης της Coinbase Global που κατηγορείται για εσωτερική πληροφόρηση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών προχωρά στην επίλυση της υπόθεσης εναντίον ενός πρώην διαχειριστή προϊόντων της Coinbase Global που κατηγορείται για εσωτερική πληροφόρηση.

Σε μια κατάθεση της 3ης Απριλίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Ουάσινγκτον, η SEC δήλωσε ότι είχε καταλήξει σε “agreement in principle” με τον Ishan Wahi. Ο πρώην υπάλληλος της Coinbase – μαζί με τον αδελφό του Nikhil Wahi και τον συνεργάτη του Sameer Ramani – φέρεται να χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες που έλαβε από το ανταλλακτήριο προκειμένου να επωφεληθεί από νέες καταχωρίσεις tokens, συνολικού ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

“Οποιοσδήποτε διακανονισμός που συνιστάται από το προσωπικό της SEC πρέπει να επανεξεταστεί εντός της SEC και να εγκριθεί από τους Επιτρόπους της SEC προτού υποβληθεί στο Δικαστήριο για έγκριση, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες”, αναφέρεται στην κατάθεση.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Ishan και τον Nikhil τον Ιούλιο του 2022 – φέρεται να προσπαθούσαν να πετάξουν προς την Ινδία – και τα δύο αδέλφια στη συνέχεια δήλωσαν ένοχα σε παράλληλες ποινικές κατηγορίες για εμπιστευτικές συναλλαγές. Σύμφωνα με την κατάθεση της 3ης Απριλίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε εμπλακεί σε “συζητήσεις καλής πίστης” με τον Nikhil, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση τον Ιανουάριο.

Η υπόθεση εναντίον των αδελφών Wahi ήταν μία από τις πρώτες που αφορούσε την εσωτερική διαπραγμάτευση ενός μεγάλου αμερικανικού ανταλλακτηρίου πριν από την κήρυξη πτώχευσης πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των FTX και Celsius. Η αρχική καταγγελία ισχυριζόταν ότι ο Ishan είχε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή κρυπτονομισμάτων σε ανταλλακτήρια που ελέγχονται από την Coinbase στη θέση του ως product manager από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Μάιο του 2022. Στη συνέχεια έδωσε αυτές τις πληροφορίες στον αδελφό του ή στον Ramami για να επενδύσει στα token πριν η εισαγωγή στην Coinbase αναμένεται να προκαλέσει άλμα στις τιμές.

Αξιοσημείωτο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κρύπτο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η υπόθεση έφερε τη ρυθμιστική αρχή να χαρακτηρίζει εννέα από τα τοκενς ως “τίτλους κρύπτο περιουσιακών στοιχείων” που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της. Η SEC εξέδωσε αργότερα ειδοποίηση Wells – προειδοποίηση για πιθανή δράση επιβολής – στην ίδια την Coinbase τον Μάρτιο. Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Paul Grewal δήλωσε ότι η ειδοποίηση ήρθε παρά τις πολλές συζητήσεις με εκπροσώπους της SEC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: