Δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τη Γη συμμετέχει στην τελετή Ethereum KZG

Η τελετή Ethereum KZG, η οποία έχει ως στόχο να παρέχει ένα κρυπτογραφικό θεμέλιο για την κλιμάκωση του Ethereum, έχει ήδη λάβει πάνω από 83.000 συνεισφορές τυχαιότητας από χρήστες σε όλο τον κόσμο. Τώρα δέχεται έναν συνεισφέροντα από το διάστημα.

Ο Cryptosat, ένας δορυφόρος που λειτουργεί με blockchain και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, ανακοίνωσε τη συνεισφορά του σε εντροπία από το διάστημα στις 4 Απριλίου στις 6 π.μ. UTC. Η συνεισφορά θα αναπτυχθεί από τον δορυφόρο Crypto2.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Cryptosat, ο δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά ακολουθώντας μια απομακρυσμένη πορεία 550 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση εξωτερικών παραγόντων κατά τη διάρκεια της συνεισφοράς KZG.

Ο Yan Michalevsky, συνιδρυτής του Cryptosat, εξήγησε ότι η τελετή χρειάζεται μέρη που μπορούν να δημιουργήσουν “κρυπτογραφικές παραμέτρους” που δεν διαρρέουν αυτό που ονομάζεται “τοξικά απόβλητα” ή ενδιάμεσα υπολογιστικά αντικείμενα που απορρίπτονται και δεν είναι προσβάσιμα μετά τη δημιουργία τους.

Ο Michalevsky συνέχισε ότι αν διαρρεύσουν, αυτά τα “τοξικά απόβλητα” θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο “την ακεραιότητα του κρυπτογραφικού σχήματος” στο οποίο βασίζεται η επόμενη έκδοση του Ethereum.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παραγωγή αυτών των παραμέτρων σε ένα πλήρως φυσικά απομονωμένο περιβάλλον από το οποίο δεν μπορούν να εξαχθούν δεδομένα έχει μεγάλη αξία”.

Το Cryptosat διαθέτει μια υπηρεσία Verifiable Random Beacon, η οποία θα παράγει εντροπία για τη συνεισφορά της. Οι φάροι από αυτή την υπηρεσία υπογράφονται από τον ίδιο τον δορυφόρο και μπορούν να επαληθευτούν χρησιμοποιώντας το δημόσιο κλειδί του Crypto2, το οποίο επίσης δημιουργήθηκε στο διάστημα.

“Εκτός από τη χρήση του API σε αυτό, δεν έχουμε πρόσβαση στα εσωτερικά του δορυφόρου ή στα δεδομένα που παράγονται ως μέρος των ενδιάμεσων βημάτων και παραμένουν μυστικά στον δορυφόρο”.

Η δέσμευση της εντροπίας από τον διαστημικό δορυφόρο του Cryptostat θα είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός πίνακα ελέγχου που θα παρακολουθεί την τροχιά και την τελευταία κατάσταση του δορυφόρου.

Το Cryptosat είναι μία από τις χιλιάδες που συμμετέχουν στην παροχή τυχαιότητας στην τελετή KZG, όπως ζητήθηκε από το Ethereum Foundation για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Ο δορυφόρος, Crypto2, εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 3 Ιανουαρίου με το SpaceX Falcon 9. Ήταν ο διάδοχος της πρώτης εκτόξευσης του δορυφόρου Crypto1 τον Μάιο. Σύμφωνα με τον Cryptosat, ο δεύτερος δορυφόρος έχει 30 φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από τον πρώτο.

Προηγουμένως η εταιρεία είχε δηλώσει ότι οι δορυφόροι με ισχύ blockchain αποτελούν μέρος της προσπάθειας να καταστεί το διάστημα “νέο πεδίο μάχης στην αναζήτηση της αλεξίσφαιρης κρυπτογραφίας”.

Η αναβάθμιση του Ethereum Shanghai στο mainnet, για το οποίο παράγεται η εντροπία από το Crypto2, έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: