Οι ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις DeFi είδαν 120% αύξηση των επενδύσεων VC το 2022: Δεδομένα

Το 2022 ήταν μια ταραχώδης χρονιά για τον χώρο κρύπτο, από μια συνεχιζόμενη bear market και τις καταρρεύσεις υψηλού προφίλ ορισμένων από τους πιο εξέχοντες παίκτες του κλάδου, όπως η Terra και η FTX. Παρά τις αποτυχίες, οι επενδυτές επιχειρηματικού κεφαλαίου (VC) συνέχισαν να δείχνουν υποστήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις κρύπτο.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που κυκλοφόρησε από την ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία RockawayX, οι επενδύσεις VC σε νεοφυείς επιχειρήσεις κρύπτο με έδρα την Ευρώπη έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών το 2022, με επενδύσεις 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Οι ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις αποκεντρωμένης χρηματοδότησης έφτασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 — αύξηση 120% από τις επενδύσεις του προηγούμενου έτους, ύψους 534 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Viktor Fischer, Διευθύνων Σύμβουλος της RockawayX, επεσήμανε ότι η αγορά κρύπτο είναι κυκλική. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2018, «η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μειώθηκε κατά 80%, αλλά η δραστηριότητα χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων παρέμεινε σταθερή».

“Επενδύσεις που έγιναν όταν οι τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν σε ύφεση υλοποιήθηκαν στην τεχνολογία και τη χρήση, παράλληλα με την ανάκαμψη των τιμών στο “bull market”.

Η Ευρώπη φιλοξενεί επίσης τον υψηλότερο αριθμό νεοφυών επιχειρήσεων κρύπτο (3.977), σύμφωνα με την τοποθεσία των κεντρικών γραφείων.

Ωστόσο, υπολείπεται των Ηνωμένων Πολιτειών στον αριθμό των startups με πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια χρηματοδότησης και των εταιρειών με αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, γνωστών ως unicorns.

Σωρευτικός αριθμός εκκινήσεων κρύπτο ανά τοποθεσία της έδρας. Πηγή: RockawayX

Οι κορυφαίοι παγκόσμιοι επενδυτές σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τα Animoca Brands, Coinbase, Blockchain Capital και το Digital Currency Group. 

Στην Ευρώπη, οι επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αποτελούν περισσότερες από τις μισές (52%) όλων των επενδύσεων, με τις υποδομές και το Web3 να αποτελούν το 32% και το 16% αντίστοιχα.

Επένδυση Crypto VC ανά τομέα στην Ευρώπη (2022). Πηγή: RockawayX

Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2021, οι επενδύσεις σε startups που βασίζονται σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 19%, και οι υποδομές αυξήθηκαν κατά 24%.

Η αυξανόμενη προβολή της Ευρώπης ως φιλικής προς τα κρύπτο περιοχής έρχεται καθώς οι νομοθέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποιούν τους πολυαναμενόμενους κανονισμούς για τις αγορές Crypto-Assets (MiCA) .

Οι ρυθμίσεις έχουν αναβληθεί δύο φορές από την ΕΕ λόγω μεταφραστικών προβλημάτων. Οι νόμοι που ψηφίζονται στην ΕΕ πρέπει να μεταφράζονται και στις 24 επίσημες γλώσσες των κρατών μελών.

Τη στιγμή της σύνταξης, η τελική ψηφοφορία για τους κανόνες MiCA έχει οριστεί για τον Απρίλιο του 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: