Οι επενδυτές Dogecoin κατηγορούν τον Έλον Μασκ για διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών σε αγωγή

Όλοι στο χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι εξοικειωμένοι με τη σχέση μεταξύ του Dogecoin και του Elon Musk. Ο Musk έδειχνε πάντα την αγάπη και την υποστήριξή του για το πρώτο και μεγαλύτερο νόμισμα meme μέσω διαφόρων ενεργειών, ωστόσο τώρα αυτή η σχέση με το Dogecoin έχει μετατραπεί σε μήνυση, καθώς οι επενδυτές του Dogecoin κατηγορούν τον Musk για εσωτερική διαπραγμάτευση του Dogecoin σε μήνυση.

Από ένα απλό μιμίδιο μέχρι το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το Dogecoin, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγκαλιά του και στην προώθησή του προς τα πάνω. Στην πραγματικότητα, τα tweets του για το Dogecoin, η εξαγορά του Twitter και η πρόσφατη αντικατάσταση του λογότυπου του Twitter Blue Bird έχουν ωθήσει την τιμή του DOGE υψηλότερα.

Ωστόσο, ο Μασκ έχει επίσης αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους επενδυτές με τη μορφή αγωγών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε υποβάλει νωρίτερα αιτήσεις για την απόρριψη αγωγής ύψους 238 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατηγορούσε τον Musk για διόγκωση της τιμής του Dogecoin. Τώρα, στην τελευταία τροπή των γεγονότων, ο Musk αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπιστευτικές συναλλαγές σε μια ομαδική αγωγή από επενδυτές τou DOGE.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αγωγής που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι επενδυτές του DOGE τον κατηγορούν για εσωτερική πληροφόρηση. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν επίσης τη χρήση πληρωμένων διαδικτυακών επιρροών, τις αναρτήσεις του Musk στο Twitter, την εμφάνισή του στην εκπομπή “Saturday Night Live” του NBC το 2021 και άλλες ενέργειες. Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι οι ενέργειές του κατέστησαν κερδοφόρο το DOE μέσω διαφόρων πορτοφολιών που ανήκουν στην Tesla και τον Musk.

Η κατάθεση ανέφερε:

Μια “εσκεμμένη πορεία καρναβαλικού γαβγίσματος, χειραγώγησης της αγοράς και εμπιστευτικών συναλλαγών” επέτρεψε στον Μασκ να εξαπατήσει τους επενδυτές, να προωθήσει τον εαυτό του και τις εταιρείες του.”

Οι επενδυτές κατηγόρησαν επίσης τον Elon Musk ότι πούλησε Dogecoin αξίας 124 εκατομμυρίων δολαρίων όταν αντικατέστησε το λογότυπο του Twitter με αυτό του DOGE. Το Dogecoin σημείωσε τεράστια άνοδο στην αξία του όταν ο Musk το έκανε αυτό.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: