Ρωσικές επιχειρήσεις ζητούν από τον Πούτιν να βοηθήσει στη νομιμοποίηση των κρύπτο

Οι ρωσικές επιχειρήσεις ζητούν βοήθεια από το Κρεμλίνο στις προσπάθειες νομιμοποίησης αποκεντρωμένων κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin. Το αίτημά τους έχει συμπεριληφθεί στην ετήσια έκθεση του Διαμεσολαβητή Επιχειρήσεων της Ρωσίας, Μπόρις Τιτόφ, προς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι συστάσεις διατυπώθηκαν σε έγγραφο με τίτλο “Βασικά επιχειρηματικά προβλήματα υπό κυρώσεις και διαρθρωτικός μετασχηματισμός το 2023” που συντάχθηκε από το Ινστιτούτο του Επιτρόπου για την προστασία των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων προτάσεων, οι συντάκτες προτρέπουν να επιτραπεί η χρήση κρυπτονομισμάτων σε διεθνείς διακανονισμούς. Πιο συγκεκριμένα, προτείνουν τη νομιμοποίηση των διασυνοριακών κρυπτοπληρωμών με ειδικό νομοσχέδιο, ώστε τα κρυπτονομίσματα να μπορούν να χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές με εταίρους στο εξωτερικό. Για να επιτευχθεί αυτό, το καθεστώς των συναλλαγών αυτών πρέπει να καθοριστεί στη ρωσική νομοθεσία, επιμένουν.

Μια άλλη από τις πρωτοβουλίες τους αφορά τους φορείς εκμετάλλευσης πλατφορμών συναλλαγών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ανέφερε η RBC Crypto. Προβλέπεται η δημιουργία ενός συστήματος αμοιβαίων διακανονισμών ή εκκαθάρισης, καθώς και η έκδοση ειδικών ψηφιακών νομισμάτων για τους σκοπούς αυτούς.

Πιεζόμενες από τους οικονομικούς περιορισμούς και άλλες κυρώσεις που επέβαλε η Δύση λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, οι ρωσικές κυβερνητικές αρχές και οι επιχειρήσεις διερευνούν τρόπους για την παράκαμψη των κυρώσεων. Η ιδέα να νομιμοποιηθεί η χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμές εκτός της Ρωσίας έχει κερδίσει υποστήριξη.

Διάφορα νομοσχέδια που σχετίζονται με τα κρύπτο εξετάζονται επί του παρόντος στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, αλλά αξιωματούχοι στη Μόσχα παραδέχθηκαν πρόσφατα ότι οι ρωσικές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη κρύπτο στο εξωτερικό εμπόριο παρά την απουσία κανονισμών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ρωσικές εταιρείες πιέζουν για τη νομιμοποίηση των κρύπτο. Στα τέλη του 2022, εταιρείες πληροφορικής από την ένωση των Ρώσων προγραμματιστών λογισμικού, Russoft, ζήτησαν να τους επιτραπεί να πραγματοποιούν και να δέχονται πληρωμές σε κρυπτονόμισμα όταν εργάζονται για ξένους πελάτες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: