Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες κρύπτο ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για το Q2 με εντυπωσιακά στοιχεία κερδών

Αρκετές εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες με έμφαση στα κρυπτονομίσματα δημοσίευσαν πρόσφατα τις τριμηνιαίες εκθέσεις κερδών τους, αποκαλύπτοντας αξιοσημείωτη αύξηση των εσόδων και των κερδών. Οι εταιρείες κρύπτο σημείωσαν σημαντικά κέρδη λόγω της ραγδαίας ανόδου της αγοράς κρύπτο και της απομάκρυνσης από το πτωτικό κλίμα που χαρακτήριζε τον χειμώνα των κρύπτο.

Η MicroStrategy, ένας εξέχων θεσμικός γίγαντας που επικεντρώνεται στο Bitcoin, έγινε και πάλι κερδοφόρος το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης της τιμής του Bitcoin. Η εταιρεία, που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς κατόχους Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέχει στον ισολογισμό της εντυπωσιακά 152.800 Bitcoins στις 31 Ιουλίου. Η έκθεση αποτελεσμάτων της που κατατέθηκε την 1η Αυγούστου αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό καθαρό κέρδος 22,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή από την καθαρή ζημία ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Παρά τα αμετάβλητα έσοδα των 120,4 εκατομμυρίων δολαρίων, τα εντυπωσιακά κέρδη της MicroStrategy υποδηλώνουν τη σταθερή τοποθέτηση της εταιρείας στην αγορά.

Η Block, η εταιρεία πληρωμών Bitcoin με επικεφαλής τον Τζακ Ντόρσεϊ, ξεπέρασε επίσης τις πρώτες εκτιμήσεις, αναφέροντας αύξηση 34% σε ετήσια βάση στα έσοδα από Bitcoin. Η έκθεση αποτελεσμάτων της 3ης Αυγούστου παρουσίασε πωλήσεις Bitcoin ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνοδευόμενες από ακαθάριστο κέρδος 44 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει αύξηση 7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα συνολικά έσοδα της Block για το προηγούμενο τρίμηνο αυξήθηκαν σημαντικά κατά 25,6%, φτάνοντας τα 5,53 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Η Coinbase, το πρώτο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρύπτο που εισήλθε στο χρηματιστήριο, εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις στην τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων της στις 3 Αυγούστου. Ξεπερνώντας τις πρώτες εκτιμήσεις, η Coinbase ανακοίνωσε καθαρά έσοδα ύψους 663 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο. Είναι ενδιαφέρον ότι τα μη εμπορικά έσοδα του ανταλλακτηρίου ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα εμπορικά έσοδα, με 335,4 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από συνδρομές και υπηρεσίες. Ενώ τα έσοδα παρουσίασαν μείωση 10% σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2022, η εντυπωσιακή κυριαρχία της Coinbase στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών συνέβαλε στην υπέρβαση των προσδοκιών. Επιπλέον, η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει τις ζημίες της, μειώνοντάς τες κάτω από τα 100 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Ο ευρωπαϊκός διαχειριστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares σημείωσε επίσης σημαντική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 33% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παρά τη μείωση κατά 25% σε ετήσια βάση των αμοιβών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η CoinShares κατέγραψε κέρδη ύψους 5,3 εκατ. λιρών (6,76 εκατ. δολαρίων), μια αξιοσημείωτη μεταστροφή από την καθαρή ζημία 0,6 εκατ. λιρών (0,77 εκατ. δολαρίων) το β’ τρίμηνο του 2022.

Σε ένα σημαντικό επίτευγμα, η fintech πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood έγινε κερδοφόρα για πρώτη φορά από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο, όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση κερδών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 25 εκατ. δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,03 δολάρια. Αυτό σηματοδότησε σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις καθαρές ζημίες ύψους 511 εκατ. δολαρίων (EPS -0,57 δολάρια) που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, παρά τα αναφερόμενα καθαρά κέρδη, η Robinhood παρουσίασε μείωση των εσόδων σε κρύπτο, μετοχές και έσοδα που βασίζονται σε συναλλαγές.

Συνολικά, οι εκθέσεις κερδών του δεύτερου τριμήνου από αυτές τις δημόσιες εταιρείες που επικεντρώνονται στα κρύπτο ανέδειξαν την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά τους σε μια δυναμική αγορά, αφήνοντας τους επενδυτές αισιόδοξους για τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξής τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: