Η CoinGecko εγκαινιάζει δείκτη για Crypto Tokens που ενδεχομένως ταξινομούνται ως Securities

Σε μια κίνηση για την παροχή μεγαλύτερης διαφάνειας και πληροφόρησης στους επενδυτές, η CoinGecko παρουσίασε πρόσφατα τον τελευταίο της δείκτη, το “Top Alleged Securities Coins”. Αυτός ο νέος δείκτης έχει ως στόχο να παρακολουθεί τα μεγαλύτερα κρύπτο tokens που έχουν θεωρηθεί πιθανές κινητές αξίες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Ο δείκτης οργανώνει τα επιλεγμένα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία με βάση την κεφαλαιοποίησή τους, με το BNB να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενο από τα ADA, SOL και TRX. Ένας εκπρόσωπος της CoinGecko επιβεβαίωσε ότι ο δείκτης ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και επιμελήθηκε προσεκτικά συμπεριλαμβάνοντας τα πιο αξιοσημείωτα tokens που είχαν προηγουμένως κατηγοριοποιηθεί ως κινητές αξίες σε προηγούμενες αγωγές που προέβαλε η SEC.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά τις πρόσφατες αγωγές της SEC που στόχευσαν μεγάλα ανταλλακτήρια κρύπτο όπως η Coinbase και η Binance, οι οποίες οδήγησαν τη ρυθμιστική αρχή να ταξινομήσει συνολικά 68 τόκενς ως κινητές αξίες, ο δείκτης του CoinGecko απαριθμεί επί του παρόντος μόνο 24 τόκενς στο “Top Alleged Securities Coins”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σελίδας της CoinGecko, τα κρύπτο τόκενς που εμφανίζονται στο δικαστικό πεδίο εφαρμογής της SEC στον χώρο των κρύπτο αντιπροσωπεύουν συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς τουλάχιστον 84,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας περίπου το 7,5% της συνολικής αποτίμησης της αγοράς κρύπτο, η οποία ανέρχεται σε 1,21 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, έχει λάβει σαφή θέση σχετικά με την ταξινόμηση των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων. Έχει καταβάλει προσπάθειες για να διευκρινίσει ότι η συντριπτική πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να θεωρούνται κινητές αξίες, υποστηρίζοντας ότι “όλα εκτός από το Bitcoin” εμπίπτουν στη ρυθμιστική αρμοδιότητα του οργανισμού.

Εάν η ερμηνεία του Gensler επικυρωθεί, αυτό θα σήμαινε ότι σχεδόν όλα τα περίπου 25.500 κρυπτονομίσματα που περιλαμβάνονται στη δημοφιλή πλατφόρμα δεδομένων κρύπτο CoinMarketCap θα υπόκεινται σε ρύθμιση της SEC.

Καθώς το τοπίο των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να εξελίσσεται και ο ρυθμιστικός έλεγχος εντείνεται, ο νέος δείκτης της CoinGecko προσφέρει στους επενδυτές ένα πολύτιμο εργαλείο για να παραμένουν ενήμεροι σχετικά με τα τόκενς που ενδέχεται να υπόκεινται σε κανονισμούς κινητών αξιών, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σε μια ολοένα και πιο περίπλοκη αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: