5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στο Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Το Bitcoin (BTC) εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου με λίγες φανφάρες, καθώς η τιμή του παραμένει σε ένα εύρος τιμών γύρω στα 29.038 δολάρια. Παρά την έλλειψη μεταβλητότητας, υπάρχουν ορισμένοι πιθανοί καταλύτες που θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν την αγορά τις επόμενες ημέρες.

Ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να παρακολουθήσουμε είναι η δημοσίευση των στοιχείων για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία θα παράσχουν κρίσιμες πληροφορίες για τα επίπεδα πληθωρισμού και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, με το Bitcoin να παρουσιάζει πεισματική συμπεριφορά τιμών αυτό το τρίμηνο, ίσως χρειαστούν περισσότερα από τα στοιχεία του ΔΤΚ για να πυροδοτηθεί μια σαφής τάση στην τιμή του.

Τα δεδομένα εντός της αλυσίδας δείχνουν ότι οι φάλαινες και οι μεγαλύτεροι επενδυτές βρίσκονται σε φάση συσσώρευσης και τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου αναμένεται να βελτιωθούν. Είναι ενδιαφέρον ότι ο αριθμός των νέων πορτοφολιών Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται ακόμη και όταν η τιμή παραμένει στάσιμη.

Οι προβλέψεις για την τιμή του Bitcoin τείνουν σήμερα προς τα κάτω μετά από μια εβδομάδα ελάχιστης μεταβλητότητας. Το κρυπτονόμισμα έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με σχεδόν καμία κίνηση, διατηρώντας ένα στενό εύρος συναλλαγών. Οι traders είναι προσεκτικοί καθώς το BTC/USD αγωνίζεται να διασπάσει τα επίπεδα αντίστασης στα 29.250, 29.500 και 30.000 δολάρια. Η έλλειψη δυναμικής μεταξύ των ταύρων ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση.

Παρά τις ελπίδες για μια πιθανή ζώνη στήριξης κοντά στην τρέχουσα τιμή, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μεταβλητότητα θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς ξεκινά η νέα εργάσιμη εβδομάδα. Αναμένουν ότι η Δευτέρα θα αποτελέσει ένα τοπικό χαμηλό για το Bitcoin, καθορίζοντας ενδεχομένως τον τόνο για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Μια αξιοσημείωτη τάση στην αγορά είναι η έννοια της “επανασυσσώρευσης”, η οποία έχει κερδίσει την προσοχή στις τρέχουσες συνθήκες. Η επανασυσσώρευση εμφανίζεται συνήθως μετά από κάθε bear market στον κύκλο των τιμών του Bitcoin και θεωρείται ως θετικό σημάδι για ένα πιθανό ράλι σε νέα ιστορικά υψηλά. Οι φάλαινες πιστεύεται ότι συσσωρεύουν BTC, ενώ οι day traders, ειδικά στην ασιατική σύνοδο, συνεχίζουν να κυριαρχούν στις εμπορικές δραστηριότητες, υποδεικνύοντας περαιτέρω πιθανή άνοδο της τιμής του Bitcoin.

Παρά τη στασιμότητα της τιμής, τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου του Bitcoin δείχνουν ανάμεικτα μηνύματα. Η δυσκολία του δικτύου αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 1,2%, πλησιάζοντας νέα ιστορικά υψηλά. Ωστόσο, οι τιμές του ρυθμού κατακερματισμού έχουν ψυχρανθεί μετά την επίτευξη πρόσφατων ιστορικών υψηλών, σηματοδοτώντας μια φάση σταθεροποίησης στην ευρύτερη ανοδική τάση.

Εκτός από την αγορά κρυπτονομισμάτων, η επικείμενη ανακοίνωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ για τον Ιούλιο είναι ένα σημαντικό μακροοικονομικό γεγονός. Έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μεταβλητότητα σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς ενδέχεται να ρίξουν φως στις ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Εν κατακλείδι, η τιμή του Bitcoin παραμένει σε εύρος τιμών με χαμηλή μεταβλητότητα, αλλά η αγορά παρακολουθεί στενά τους πιθανούς καταλύτες, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων για τον πληθωρισμό, τη συσσώρευση φαλαινών και τα θεμελιώδη στοιχεία του δικτύου, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν το BTC προς μια σαφή τάση τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: