Οι εισαγγελείς ζητούν την παράδοση των διαβατηρίων του Changpeng Zhao πριν από την καταδίκη του

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ ζήτησε επίσημα πρόσθετους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον Changpeng Zhao, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Binance, ζητώντας την έγκριση ενός ομοσπονδιακού δικαστή. Η αίτηση, που κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Ουάσινγκτον από την εισαγγελέα των ΗΠΑ Tessa Gorman, καλεί τον δικαστή Brian Tsuchida να καθορίσει όρους για το καθεστώς εγγύησης του Zhao.

Στην κατάθεση, οι εισαγγελείς ζητούν από τον Ζάο να περιορίσει τις μετακινήσεις του εντός των ηπειρωτικών ΗΠΑ μέχρι την καταδίκη του στις 30 Απριλίου. Επιπλέον, προτείνουν τριήμερη προειδοποίηση για κάθε προγραμματισμένο ταξίδι, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να εκφράσει πιθανές αντιρρήσεις. Το αίτημα περιλαμβάνει επίσης την παράδοση του καναδικού διαβατηρίου του Ζάο και “όλων των άλλων υφιστάμενων και ληγμένων διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων” στη νομική του ομάδα.

Ο Ζάο, ο οποίος έχει επίσης την υπηκοότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είχε ζητήσει άδεια να ταξιδέψει εκεί για να επισκεφθεί την οικογένειά του πριν από την καταδίκη του, αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημα αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική ομάδα του Zhao έχει εκφράσει αντιρρήσεις για τους προτεινόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, υποδηλώνοντας μια πιθανή συνεχιζόμενη προσπάθεια να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Binance προκειμένου να εγκαταλείψει τη χώρα.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο CZ ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία κακουργήματος που αφορούσε τη μη διατήρηση ενός αποτελεσματικού προγράμματος καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Binance, εξασφαλίζοντας την ελευθερία του με εγγύηση 175 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Binance και των αμερικανικών αρχών, ο Ζάο παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Στις 23 Φεβρουαρίου, ο δικαστής Richard Jones ενέκρινε την επιβολή προστίμου ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την κατάσχεση 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά τη λύση αυτή, μια αστική υπόθεση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απειλεί τους CZ, Binance και Binance.US, με την αγωγή να κατατίθεται τον Ιούνιο του 2023. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στις 23 Φεβρουαρίου, ο δικαστής Jones παρατήρησε τον συμβιβασμό της ηθικής της εταιρείας από την απληστία.

Μετά την αποχώρηση του Zhao, ο Richard Teng, ο πρώην επικεφαλής των περιφερειακών αγορών της Binance, ανέλαβε τον ρόλο του CEO. Σε μια συνέντευξη του Δεκεμβρίου 2023, ο Teng περιέγραψε το ανταλλακτήριο ως “εντελώς διαφορετικό” σε σύγκριση με την κατάστασή του έξι χρόνια πριν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: