Πρόσφατα αποκαλυφθέντα μηνύματα Satoshi αποκαλύπτουν έναν πλούτο από πρώιμα χρονικά του Bitcoin

Μια ενδιαφέρουσα ματιά στις μέρες που διαμορφώθηκε το κρυπτονόμισμα προέκυψε με την πρόσφατη αποκάλυψη 120 σελίδων ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του μυστηριώδους δημιουργού του Bitcoin, Satoshi Nakamoto, και του πρώιμου συνεργάτη του, Martti Malmi. Αυτός ο θησαυρός πληροφοριών, που αποκαλύφθηκε στο GitHub από τον Malmi στις 23 Φεβρουαρίου, προσθέτει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στις συνεχιζόμενες εικασίες γύρω από την πραγματική ταυτότητα του Nakamoto.

Ειδικότερα, αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσιάστηκαν αρχικά ως αποδεικτικά στοιχεία σε μια δικαστική υπόθεση του Λονδίνου που αφορούσε την Crypto Open Patent Alliance και τον Craig Wright, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που ισχυρίζεται ότι είναι ο Nakamoto.

Η προκαταρκτική εξέταση της αλληλογραφίας δεν απέδωσε καμία επαναστατική αποκάλυψη που θα μπορούσε να αποκαλύψει οριστικά την ταυτότητα του Satoshi. Ωστόσο, για τους λάτρεις και τους ιστορικούς της ιστορίας του Bitcoin, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν μια συλλογή από αξιοσημείωτα αποσπάσματα και έναν αδιαμφισβήτητο τόνο Satoshi-esque, που χαρακτηρίζεται από ένα άμεσο, απλό αλλά περιεκτικό ύφος που θυμίζει το αρχικό white paper του Bitcoin.

Satoshi για το “κρυπτονόμισμα”

Αν και η απόδοση του όρου “κρυπτονόμισμα” στον Satoshi ήταν μια μακροχρόνια υπόθεση, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2009 αμφισβητεί αυτή την πεποίθηση. Σε αυτή την επικοινωνία, ο Satoshi προτείνει ότι κάποιος άλλος επινόησε τον όρο και εξετάζει την καταλληλότητά του για την περιγραφή του Bitcoin:

“Κάποιος σκέφτηκε τη λέξη “κρυπτονόμισμα”. […] Ίσως είναι μια λέξη που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όταν περιγράφουμε το Bitcoin, σας αρέσει;”

Σε αυτό, ο Malmi απαντά καταφατικά, δηλώνοντας ότι πράγματι ακούγεται καλά και φέρει περισσότερη ίντριγκα από το εναλλακτικό “digital P2P cash”.

Satoshi για την ανωνυμία

Η ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ Malmi και Satoshi ρίχνει επίσης φως στη διαφοροποιημένη οπτική του Satoshi σχετικά με την ανωνυμία στο οικοσύστημα του Bitcoin. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Satoshi τονίζει την ανάγκη να μην δοθεί έμφαση στην ανώνυμη πτυχή και προτρέπει σε προσοχή σχετικά με την εντύπωση που δίνεται ότι οι συναλλαγές Bitcoin είναι αυτόματα ανώνυμες:

“Νομίζω ότι πρέπει να απο-τονίσουμε την ανώνυμη οπτική γωνία. Με τη δημοτικότητα των διευθύνσεων Bitcoin αντί της αποστολής μέσω IP, δεν μπορούμε να δώσουμε την εντύπωση ότι είναι αυτόματα ανώνυμες. Είναι δυνατόν να είσαι ψευδώνυμος, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός”.

Η προνοητικότητα του Satoshi επεκτείνεται στην πρόβλεψη της εμφάνισης της εγκληματολογίας blockchain, προειδοποιώντας για πιθανές αντιδράσεις αν καταρρεύσουν οι υποθέσεις των χρηστών για την ανωνυμία:

“Αν κάποιος ψάξει το ιστορικό των συναλλαγών και αρχίσει να αποκαλύπτει πληροφορίες που οι άνθρωποι θεωρούσαν ανώνυμες, η αντίδραση θα είναι πολύ χειρότερη αν δεν έχουμε προετοιμάσει τις προσδοκίες προειδοποιώντας εκ των προτέρων ότι πρέπει να λάβετε προφυλάξεις”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: