Να πώς το blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη συνδυάζονται για να επαναπροσδιορίσουν την ασφάλεια των δεδομένων

Οι παραγωγικές ικανότητες της τεχνητής νοημοσύνης συνομιλιών, όπως το ChatGPT και το Midjourney, άνοιξαν το δρόμο για καλύτερα εργαλεία για την αξιοποίηση και την αξιοποίηση των δεδομένων. Ωστόσο, η τάση της τεχνητής νοημοσύνης επέτρεψε επίσης την άνοδο των πλαστών δεδομένων και των κατασκευασμένων αρχείων. Για παράδειγμα, με τις προηγμένες δυνατότητες δημιουργίας περιεχομένου της ΤΝ, οι ψεύτικες εικόνες έχουν γίνει δυσδιάκριτες από τις αυθεντικές εικόνες.

Με την αμετάβλητη φύση της, η τεχνολογία blockchain έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα ψεύτικα δεδομένα που τροφοδοτούνται από την ΤΝ με ένα σύνολο επαλήθευσης και επικύρωσης. Πρόσφατες εκθέσεις εκτιμούν ότι η παγκόσμια αγορά blockchain AI θα αυξηθεί από 230 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2030. Καθώς η αγορά blockchain AI επεκτείνεται και ωριμάζει, νέα έργα που στοχεύουν στην παροχή καλύτερης διαχείρισης δεδομένων και ασφάλειας εισέρχονται στο χώρο. Από τη χρονοσήμανση εγγράφων μέσω blockchain για την παροχή αυθεντικότητας δεδομένων έως τη χρήση μεγάλων δεδομένων που προέρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων στην αγορά, εδώ είναι τα πιο δημοφιλή έργα blockchain που αξιοποιούν τη δύναμη της AI.

DAO που επιτρέπει επαληθεύσιμα δεδομένα και έγγραφα

Μία από τις βασικές πτυχές της τεχνολογίας blockchain είναι η χρονοσήμανση κάθε μπλοκ που δημιουργείται στο δίκτυο. Η πλατφόρμα ανοικτού κώδικα VIDT DAO που βασίζεται στο blockchain , διευκολύνει την αποκεντρωμένη τεχνολογία χρονοσήμανσης για την ασφάλεια και την επαλήθευση ψηφιακών δεδομένων, όπως πιστοποιητικά, υλικολογισμικό και αποτελέσματα AI. Χρησιμοποιώντας το εγγενές VIDT token, η πλατφόρμα παρέχει επικύρωση δεδομένων και διακυβέρνηση σε όλα τα blockchain . Κάθε φορά που ένας κάτοχος VIDT χρονοσφραγίζει ένα αρχείο, πραγματοποιείται μια συναλλαγή, η οποία καταγράφει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες σε διάφορα blockchain.

Source: VIDT DAO

Η VIDT DAO ανακοίνωσε πρόσφατα το FileValidator, ένα φιλικό προς το χρήστη εργαλείο που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να χρονοσημαίνει τα αρχεία του, εξασφαλίζοντας τη γνησιότητά τους και καθιστώντας τα δεδομένα εύκολα επαληθεύσιμα. Όταν χρησιμοποιείται για εφαρμογές και υπηρεσίες AI, το FileValidator επιτρέπει τη χρονοσήμανση των προτροπών AI και των αποτελεσμάτων με blockchain, βοηθώντας με πιο διαφανείς καταγραφές των επιδόσεων του μοντέλου AI. Παρέχοντας έναν τρόπο να γνωρίζουμε τι είναι αληθινό αντί να προσπαθούμε να πιάσουμε ό,τι είναι ψευδές, οι ολοκληρωτές VIDT δημιουργούν ένα περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη για την ανταλλαγή δεδομένων και εγγράφων. Η ανοιχτή beta του FileValidator έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 Απριλίου.

Νοημοσύνη της αγοράς με τεχνητή νοημοσύνη

Οι γρήγορες δυνατότητες λήψης αποφάσεων της τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο συλλογής και ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, εφόσον συνδυάζονται με εργαλεία και αλγόριθμους που αφορούν την αγορά. Η LunarCrush, μια πλατφόρμα πληροφοριών κρύπτο περιουσιακών στοιχείων, χρησιμοποιεί AI για την ανάλυση των μεγάλων δεδομένων που δημιουργούνται σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την παροχή πληροφοριών και αναλύσεων της αγοράς κρύπτο σε πραγματικό χρόνο.

Source: LunarCrush

Οι χρήστες αποφεύγουν να λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις κρύπτο που τροφοδοτούνται από ψεύτικες ειδήσεις και αβάσιμες διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με έργα κρύπτο, παράγοντες επιρροής και τάσεις της αγοράς που παρέχονται από το LunarCrush. Τα εργαλεία κοινωνικής ανάλυσης που βρίσκονται στο LunarCrush βοηθούν τους χρήστες κρύπτο από όλα τα επίπεδα εμπειρίας να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις με βάση ακριβείς πληροφορίες.

Ανταλλαγή δεδομένων σε περιβάλλον χωρίς εμπιστοσύνη

Η αποκεντρωμένη και κρυπτογραφική υποδομή του blockchain βοηθά στη δημιουργία μοντέλων ΤΝ που είναι ανθεκτικά στην παραποίηση δεδομένων, με αποτέλεσμα την ανταλλαγή δεδομένων σε ένα ισχυρό περιβάλλον. Η Fetch.ai, μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Κέιμπριτζ, χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες όπως η μηχανική μάθηση, το blockchain και τα συστήματα πολλαπλών πρακτόρων για την ενίσχυση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας των δεδομένων.

Source: Fetch.ai

Ένα αποκεντρωμένο δίκτυο μηχανικής μάθησης για καλύτερη ασφάλεια και αυθεντικότητα των δεδομένων προσελκύει το ενδιαφέρον και παγκόσμιων παικτών. Ο γερμανικός βιομηχανικός γίγαντας Bosch ένωσε πρόσφατα τις δυνάμεις του με τη Fetch.ai για τη δημιουργία του Ιδρύματος Fetch.ai Foundation για την ενίσχυση της βιομηχανικής υιοθέτησης των τεχνολογιών blockchain και Web3 που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Με έργα όπως το LunarCrush, το VIDT DAO και το Fetch.ai να αναδιαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες και οι επιχειρήσεις προσεγγίζουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα των δεδομένων, καθίσταται δυνατή η καταπολέμηση των πλαστών δεδομένων και εγγράφων που δημιουργούνται από την άνοδο των τεχνολογιών AI. Με την εστίαση σε καινοτόμες.

Καθώς καθίσταται όλο και πιο κρίσιμη η διαφοροποίηση των πλαστών δεδομένων από τα πρωτότυπα, τα έργα που χρησιμοποιούν το blockchain για την παροχή επικύρωσης διασφαλίζουν την ψηφιακή παρουσία της κοινωνίας στο σύνολό της.

Αποποίηση ευθύνης. To CryptoNea.gr δεν υποστηρίζει κανένα περιεχόμενο ή προϊόν αυτής της σελίδας. Αν και στόχος μας είναι να σας παρέχουμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που θα μπορούσαμε να λάβουμε, οι αναγνώστες θα πρέπει να κάνουν τη δική τους έρευνα πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζεται με την εταιρεία και να φέρουν την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις τους, ούτε το άρθρο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: