Οι δυσκολίες της Silvergate θα ενισχύσουν πιθανότατα το ρόλο των Stablecoins στις συναλλαγές κρύπτο: Kaiko

Η προβληματική απόφαση της Silvergate Capital να κλείσει την υπηρεσία άμεσων διακανονισμών SEN, η οποία ήταν δημοφιλής στους μεγάλους επενδυτές, θα ενισχύσει τον ρόλο των stablecoin και των εκδοτών τους στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, ανέφερε η εταιρεία έρευνας αγοράς Kaiko σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η Silvergate είναι βασικός τραπεζικός συνεργάτης πολλών εταιρειών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η πλατφόρμα SEN της έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για θεσμικούς επενδυτές για την αποστολή χρημάτων σε ανταλλακτήρια. Καθώς η τράπεζα καθυστέρησε να υποβάλει την ετήσια έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα και προειδοποίησε για πιθανές ρυθμιστικές έρευνες, πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase , Circle, Paxos, Binance.US , Galaxy Digital και Gemini ανέστειλαν τις μεταφορές και τις εργασίες με τη Silvergate .

«Με τον θάνατο του SEN, τα stablecoins πιθανότατα θα γίνουν ακόμη πιο πανταχού παρόντα μεταξύ των traders», ανέφερε η έκθεση Kaiko.

Αντί να καταθέτουν δολάρια σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας τραπεζικές ράγες, η Kaiko προβλέπει ότι οι έμποροι θα μεταφέρουν χρήματα σε εκδότες stablecoin για να λάβουν stablecoins και στη συνέχεια θα καταθέσουν stablecoins στα χρηματιστήρια.

«Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, ότι οι εκδότες stablecoin εξακολουθούν να χρειάζονται πρόσβαση σε μια τράπεζα κρυπτογράφησης, επομένως ο κίνδυνος είναι τώρα περισσότερο συγκεντρωμένος», προστίθεται στην έκθεση.

Πτώση των δολαρίων ΗΠΑ στις συναλλαγές

Τα σταθερά νομίσματα όπως το USDT της Tether και το USDC της Circle έχουν γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος των αγορών κρυπτονομισμάτων, αντικαθιστώντας τα νομίσματα fiat που εκδίδονται από την κυβέρνηση, όπως το δολάριο ΗΠΑ για την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων. Ο αριθμός των ζευγών διαπραγμάτευσης fiat έχει μειωθεί παγκοσμίως καθώς τα stablecoins έχουν αυξηθεί, είπε η Kaiko.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρόλος του δολαρίου ΗΠΑ στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μειώνεται σταθερά. Πέρυσι, ο αριθμός των νέων ζευγών συναλλαγών σε δολάρια στα ανταλλακτήρια μειώθηκε στα 326 από 400 το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Kaiko.

«Από την κατάρρευση του FTX , το μερίδιο αγοράς του USD μειώθηκε σταθερά σε σχέση με τα ζεύγη συναλλαγών USDT, USDC και ευρώ», ανέφερε η έκθεση.

Για παράδειγμα, η κυριαρχία του USDT στους όγκους συναλλαγών του bitcoin (BTC) έφτασε πρόσφατα στο ιστορικό υψηλό του 93% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με την Kaiko, μια θεαματική άνοδο από μόλις 3% το 2017.

CoinDesk - Άγνωστο
Η αυξανόμενη κυριαρχία του σταθερού νομίσματος USDT της Tether στον όγκο συναλλαγών bitcoin αποτελεί την επιτομή της πτώσης του δολαρίου ΗΠΑ στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. (Κάικο)

«Προς το παρόν, το δολάριο και τα stablecoins που συνδέονται με το δολάριο παραμένουν το θεμέλιο της κρυπτοοικονομίας, αλλά οι αυξανόμενες επιπλοκές με τις ράγες πληρωμών του USD θα μπορούσαν να ανατρέψουν αυτή την τάση», ανέφερε η έκθεση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/markets/2023/03/06/silvergates-struggles-will-likely-boost-stablecoins-role-in-crypto-trading-kaiko/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: