Η SEC δεν επιτρέπεται να τιμωρήσει τους συμβούλους της Voyager λόγω πτώχευσης, λέει ο δικαστής των ΗΠΑ

Η SEC ισχυρίζεται ότι οι συναλλαγές που σχετίζονται με την αναδιανομή των κεφαλαίων στους κατόχους λογαριασμών Voyager που επηρεάζονται θα ενεργοποιήσουν τους νόμους περί τίτλων των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) δεν θα επιτρέπεται να επιβάλει πρόστιμο σε στελέχη που εμπλέκονται στο Voyager Digital εάν καταλήξει να εκδώσει tokens πτώχευσης για να βοηθήσει στην αποπληρωμή των επηρεαζόμενων πελατών, δήλωσε ο δικαστής πτώχευσης Michael Wiles.

Τα σχόλια από τον Wiles έγιναν στις 6 Μαρτίου, την τρίτη ημέρα των ακροάσεων σχετικά με ένα σχέδιο της Voyager να εκδώσει ένα διακριτικό αποπληρωμής και να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Binance.US.

Η SEC υποστήριξε νωρίτερα ότι το διακριτικό αποπληρωμής θα αποτελούσε μια μη εγγεγραμμένη προσφορά τίτλων, ενώ η Binance.US λειτουργεί ένα μη ρυθμιζόμενο ανταλλακτήριο.

Σε μια συμπληρωματική δήλωση ένστασης, αντιτάχθηκε επίσης σε μια νομική προστασία που ανέφερε ότι καμία αμερικανική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα είναι σε θέση να εγείρουν “οποιαδήποτε αξίωση κατά οποιουδήποτε προσώπου λόγω ή σε σχέση με τις συναλλαγές αναδιάρθρωσης”.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι στελέχη και σύμβουλοι αναδιάρθρωσης που εμπλέκονται στην πτώχευση της Voyager θα προστατεύονται από αγωγές εάν εφαρμόσουν το σχέδιο πτώχευσης, αρκεί να εγκριθεί από το δικαστήριο.

Η συμπληρωματική δήλωση ένστασης της SEC στις 6 Μαρτίου στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Κεφαλαίου 11 της Voyager. Πηγή: Stretto.

Ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περιέγραψε αυτές τις διατάξεις ως “έκτακτες” και “άκρως ακατάλληλες”, ο Wiles εξήγησε ότι η παροχή τέτοιας εξουσίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς “να αφήσει ένα σπαθί να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια οποιουδήποτε πρόκειται να κάνει αυτή τη συναλλαγή,” σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg στις 6 Μαρτίου που αναφέρει:

«Πώς μπορεί να λειτουργήσει μια υπόθεση πτώχευσης ή οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία με τέτοιου είδους εισήγηση;»

Η δικηγόρος της SEC Therese Scheuer υποστήριξε ωστόσο ότι η νομική προστασία είναι τόσο ευρεία που οι υπάλληλοι και οι δικηγόροι της Voyager θα έχουν άδεια να παραβιάζουν τη νομοθεσία περί χρεογράφων. Μετά από συζήτηση, οι δικηγόροι του Voyagers συμφώνησαν να περιορίσουν το εύρος των νομικών ελευθερώσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πλατφόρμα συναλλαγών υπέβαλε επίσημα αίτηση πτώχευσης στις 5 Ιουλίου σε μια προσπάθεια να αναδιαρθρώσει την εταιρεία και να «επιστρέφει την αξία» σε περισσότερους από 100.000 πελάτες.

Το δικαστήριο εξετάζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για να βγάλει το Voyager από την πτώχευση του Κεφαλαίου 11, το οποίο θα ανακοινωθεί για πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο θα έβλεπε το ανταλλακτήριο Binance.US να αποκτά τα περιουσιακά του στοιχεία για 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια – μια επιλογή που η Voyager είπε εκείνη την εποχή αντιπροσώπευε την «υψηλότερη και καλύτερη προσφορά για τα περιουσιακά της στοιχεία».

Η SEC αντιτάχθηκε στην πώληση στις 22 Φεβρουαρίου, ισχυριζόμενη ότι ορισμένες πτυχές του σχεδίου αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να παραβιάσουν τη νομοθεσία περί χρεογράφων. Στη συνέχεια, η ρυθμιστική αρχή επικρίθηκε για το διφορούμενο σκεπτικό της για την ένσταση σε μια δικαστική ακρόαση στις 2 Μαρτίου.

Μια δικαστική κατάθεση της 28ης Φεβρουαρίου διαπίστωσε ότι το 97% των 61.300 κατόχων λογαριασμών Voyager ήταν υπέρ του τρέχοντος σχεδίου αναδιάρθρωσης Binance.US.

Ο κάτοχος λογαριασμού διεκδικεί αποτελέσματα ψηφοφορίας: Πηγή: Stretto.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/sec-not-allowed-to-punish-voyager-advisers-over-bankruptcy-token-says-us-judge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: