Οι κρύπτο ενέργειες της SEC αυξήθηκαν κατά 183% σε 6 μήνες μετά την κατάρρευση της FTX

Οι σχετικές με τα κρυπτονομίσματα ενέργειες επιβολής που ανέλαβε η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για τις κινητές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά κατά τους έξι μήνες που ακολούθησαν την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Από την ανάλυση των δελτίων τύπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και των ειδησεογραφικών αναφορών σχετικά με τις ενέργειές της, διαπιστώθηκε ότι κατά τους έξι μήνες που προηγήθηκαν της κατάρρευσης της FTX, η SEC ανέλαβε περίπου έξι ενέργειες επιβολής.

Κατά τους έξι μήνες μετά την πτώχευση της FTX στις 11 Νοεμβρίου 2022, οι εκτελεστικές ενέργειες της SEC που σχετίζονται με τα κρύπτο αυξήθηκαν σε τουλάχιστον 17, δηλαδή εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 183% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η ανάλυση δεν λαμβάνει υπόψη τις δύο πρόσφατες αγωγές που άσκησε η SEC κατά της Binance στις 5 Ιουνίου και της Coinbase μια μέρα αργότερα.

Οι αυξημένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων που ελήφθησαν κατά των δύο ανταλλακτηρίων, οδήγησαν ορισμένους παρατηρητές να υποθέσουν ότι η SEC προσπαθεί να εξιλεωθεί για την αποτυχία της να ελέγξει την FTX.

Το MarketWatch ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ French Hill δήλωσε ότι η πρόσφατη καταστολή ήταν μια κίνηση “κάλυψης του κώλου σας” από τη ρυθμιστική αρχή και τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιουνίου.

Ο Hill ισχυρίστηκε ότι αντί ο Gensler να “επιβλέπει την FTX”, ο επικεφαλής της SEC ήταν αντίθετα “έξω και χτυπούσε την Kim Kardashian επειδή προώθησε την κρύπτο σε κάποια διαφήμιση του Super Bowl”, προσθέτοντας:

“[Ο Gensler] άνοιξε φέτος, το 2023, με όλες αυτές τις ενέργειες επιβολής- νομίζω ότι μου φαίνεται σαν [κάλυψε τον κώλο σου]”.

Ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής της Matrixport και συγγραφέας του βιβλίου Crypto Titans: How trillions were made and billions lost in the cryptocurrency markets, δήλωσε προηγουμένως στο Cointelegraph ότι πιστεύει ότι υπάρχει ένας αέρας “αμηχανίας” για όσους δεν πρόλαβαν τα θέματα στην FTX.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse, επανέλαβε το κλίμα, υποστηρίζοντας σε ένα tweet στις 6 Ιουνίου ότι η SEC “πετάει αγωγές στον τοίχο και ελπίζει ότι αποσπούν την προσοχή από το φιάσκο της FTX του οργανισμού”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: