Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει blockchain για την επαλήθευση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών διαπιστευτηρίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου της διασυνοριακής επαλήθευσης των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών πιστοποιητικών.

Σε μια ανακοίνωση στις 7 Ιουνίου, ο πάροχος λύσεων Web3 και blockchain, Protokol, αποκάλυψε μια συνεργασία με το EBSI Vector, ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο που δημιουργεί ένα αποκεντρωμένο πλαίσιο για διασυνοριακή επαλήθευση.

Το έργο θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για την ανάπτυξη της επικείμενης λύσης επαλήθευσης διαπιστευτηρίων, η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση της διαδικασίας αναγνώρισης και αποδοχής των διαπιστευτηρίων των πολιτών της ΕΕ σε διάφορες χώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Protokol Lars Rensing δήλωσε ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας πιο ανοικτής, ασφαλούς και αποκεντρωμένης ψηφιακής υποδομής για την ΕΕ και πέραν αυτής.

“Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία blockchain και η τεχνολογία Web3 έχουν τεράστιες δυνατότητες να μετασχηματίσουν ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και να τις προετοιμάσουν για το μέλλον”.

Στους πολίτες της ΕΕ θα χορηγηθεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα δημιουργηθεί από την Protokol για την αποθήκευση και χρήση των ψηφιακών τους διαπιστευτηρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο θα ενσωματώσει τελικά άλλες πρωτοβουλίες της ΕΕ, όπως το “EUeID”, για περαιτέρω λύσεις για τη δημιουργία ομαλότερων αλληλεπιδράσεων μεταξύ ανθρώπων και οργανισμών.

Η εργασία αυτή με την Protokol αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου που δημιουργεί ένα διαλειτουργικό πλαίσιο για υπηρεσίες βασισμένες στo blockchain σε ολόκληρη την ΕΕ και ονομάζεται πρωτοβουλία European Blockchain Services Infrastructure (EBSI).

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν ενεργήσει προληπτικά για την υποδοχή – και τη ρύθμιση – των αναδυόμενων τεχνολογιών Web3. Στις 31 Μαΐου, οι ρυθμιστικές αρχές υπέγραψαν το νομοσχέδιο για τις αγορές κρύπτον περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets – MiCA).

Το MiCA εισήχθη για πρώτη φορά το 2020 και έκτοτε αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης στον κλάδο. Κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία ενός συνεκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία για τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι εταιρείες του χώρου παρακολουθούν με αγωνία την τελική κλήση για τον κανονισμό. Η πλατφόρμα τεχνολογίας blockchain Bakkt δήλωσε ότι κοιτάζει προς την κατεύθυνση της ΕΕ μετά το MiCA.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: