Η Circle προσλαμβάνει πρώην στέλεχος της CFTC και του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ως επικεφαλής νομικό σύμβουλο

Ο εκδότης stablecoins Circle έχει φορτώσει το οπλοστάσιό του για να καταπολεμήσει τη συνεχιζόμενη ρυθμιστική καταστολή των κρύπτο. Μέχρι την 1η Ιουλίου, το ρόλο του νομικού διευθυντή και επικεφαλής των εταιρικών υποθέσεων θα αναλάβει ο Heath Tarbert, ένας κορυφαίος δικηγόρος με προϋπηρεσία και στους τρεις κλάδους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 8ης Ιουνίου, ο Τάρμπερτ έχει υπηρετήσει σε ηγετικές θέσεις και στους τρεις κλάδους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και σε βασικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC), του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO), του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Διετέλεσε επίσης ειδικός σύμβουλος της Επιτροπής Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο Τάρμπερτ εντάσσεται στην Circle Securities σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη του ρόλου του επικεφαλής νομικού διευθυντή της Citadel Securities, επιβλέποντας τις παγκόσμιες νομικές υποθέσεις, τη συμμόρφωση, την εποπτεία και τις κανονιστικές υποθέσεις. Θα διαδεχθεί την Flavia Naves, γενική νομική σύμβουλο της Circle, η οποία φέρεται να ανακοίνωσε τον προγραμματισμένο αποχωρισμό της από την εταιρεία νωρίτερα φέτος.

“Η ευκαιρία να καλωσορίσουμε την τεχνογνωσία και την ηγεσία του Heath στην εκτελεστική μας ομάδα είναι ένα εξαιρετικό βήμα στην ανάπτυξη της Circle ως παγκόσμιας εταιρείας”, δήλωσε ο CEO της Circle Jeremy Allaire.

Η άφιξη του Τάρμπερτ έρχεται εν μέσω ανανεωμένης ρυθμιστικής αβεβαιότητας γύρω από τα κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Coinbase και Binance για διάφορες κατηγορίες. Από την αποτυχία της FTX τον περασμένο Νοέμβριο, ο χώρος των κρύπτο αντιμετωπίζει ρυθμιστικό έλεγχο, πλήττοντας επιχειρήσεις και οδηγώντας κεφάλαια στο εξωτερικό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Bloomberg, η Allaire κατηγόρησε την καταστολή των κρύπτο από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τη μείωση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του stablecoin της, USD Coin. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το μερίδιο αγοράς stablecoin της USDC έχει μειωθεί από 34,88% σε 23,05%. Το τρέχον ρυθμιστικό περιβάλλον στις ΗΠΑ έχει ευνοήσει το stablecoin USDT της Tether, το μερίδιο αγοράς του οποίου έχει αυξηθεί στο 65,89% από 47,04% πριν από ένα χρόνο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: