Η επιστολή της SEC ισχυρίζεται ότι η Coinbase έχει επίγνωση των παραβάσεων του νόμου περί κινητών αξιών

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) απάντησε στους ισχυρισμούς της Coinbase ότι η ρυθμιστική αρχή δεν έχει δικαιοδοσία να ασκήσει δίωξη κατά του δημοφιλούς ανταλλακτηρίου.

Σύμφωνα με επιστολή με ημερομηνία 7 Ιουλίου που απέστειλε η SEC σε περιφερειακό δικαστή, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η Coinbase γνώριζε την πιθανότητα να εφαρμόζονται στις δραστηριότητές της οι ομοσπονδιακοί νόμοι περί κινητών αξιών. Η SEC υπογραμμίζει ότι η Coinbase ενημέρωσε ανοιχτά τους μετόχους της σχετικά με τον πιθανό χαρακτηρισμό των περιουσιακών στοιχείων που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα της ως κινητές αξίες.

Η απάντηση της SEC αναφέρει: “Από τότε που έγινε δημόσια εταιρεία, η Coinbase έχει επανειλημμένα ενημερώσει τους μετόχους της για τον κίνδυνο στα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα της να θεωρηθούν ως κινητές αξίες και, ως εκ τούτου, η συμπεριφορά της να παραβιάσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών”.

Η SEC τονίζει περαιτέρω ότι η Coinbase, ως “οντότητα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που συμβουλεύεται από εξελιγμένους νομικούς συμβούλους”, αγνοεί σκόπιμα καθιερωμένες νομικές αρχές, όπως το τεστ “Howey” που διέπει τον προσδιορισμό των επενδυτικών συμβάσεων για πάνω από 75 χρόνια. Η προσπάθεια της Coinbase να κατασκευάσει το δικό της τεστ για τον ορισμό μιας επενδυτικής σύμβασης θεωρείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως απόκλιση από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Η επιστολή της SEC αποτελεί απάντηση στην προηγούμενη κατάθεση της Coinbase. Στις 28 Ιουνίου, η Coinbase ενημέρωσε το δικαστήριο σχετικά με την πρόθεσή της να καταθέσει αίτηση για την έκδοση απόφασης. Μια τέτοια αίτηση χρησιμοποιείται συνήθως όταν ένας διάδικος πιστεύει ότι δεν υπάρχει πραγματική διαφωνία σχετικά με ουσιώδη γεγονότα σε μια υπόθεση.

Στην προηγούμενη κατάθεσή της, η Coinbase αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προέδρου της SEC Gary Gensler κατά την εμφάνισή του ενώπιον του Κογκρέσου, υπονοώντας ότι η ρύθμιση των ανταλλακτηρίων κρύπτο εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Κογκρέσου και όχι της SEC. Η Coinbase υπογράμμισε επίσης τη χρονική στιγμή των κατηγοριών της SEC, οι οποίες απαγγέλθηκαν δύο χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της εταιρείας, παρά την παροχή λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές της στη ρυθμιστική αρχή και το κοινό.

Ο δικηγόρος εταιριών και κινητών αξιών Roland Chase εξήγησε ότι ο ρόλος της SEC είναι κυρίως να εξετάζει τα έγγραφα μιας εταιρείας που βγαίνει στο χρηματιστήριο και να παρέχει σχόλια για να βελτιώσει τη γνωστοποίηση στους δυνητικούς επενδυτές. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι περί κινητών αξιών που διέπουν τη διαδικασία “going public” βασίζονται στη γνωστοποίηση και η SEC δεν διαθέτει την εξουσία να αρνηθεί τη δημόσια εγγραφή μιας εταιρείας αποκλειστικά και μόνο με βάση την αντίληψη της επενδυτικής βιωσιμότητας.

Η SEC υπέβαλε κατηγορίες κατά της Coinbase στις 6 Ιουνίου, ισχυριζόμενη ότι το ανταλλακτήριο προσέφερεunregistered securities από το 2019. Μια διάσκεψη προ-πρότασης σχετικά με την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: