Οι βελγικές διαφημίσεις κρύπτο πρέπει να προειδοποιούν για κινδύνους βάσει νέων κανόνων

Οι διαφημίσεις κρύπτο στο Βέλγιο πρέπει να είναι ακριβείς και να προειδοποιούν τους επενδυτές για τους κινδύνους σύμφωνα με τους νέους νόμους που ανακοινώθηκαν από την οικονομική ρυθμιστική αρχή της χώρας τη Δευτέρα.

Εξουσίες που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα του Βελγίου την Παρασκευή σημαίνουν ότι οποιαδήποτε εκστρατεία μέσων μαζικής ενημέρωσης για την προώθηση ενός ψηφιακού νομίσματος θα πρέπει να υποβληθεί στην Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών (FSMA) 10 ημέρες νωρίτερα, επιτρέποντας στη ρυθμιστική αρχή να παρέμβει εάν χρειαστεί.

«Τα εικονικά νομίσματα είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή, αλλά ενέχουν σημαντικό κίνδυνο», ανέφερε η FSMA σε δήλωση. «Συχνά υπόκεινται σε άγριες διακυμάνσεις των τιμών και είναι ευάλωτα σε απάτες και κινδύνους που σχετίζονται με την πληροφορική».

Η ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα γρήγορα αναφέρεται ως ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συναλλάσσονται σε εικονικά νομίσματα και οι επενδυτές δεν πτοήθηκαν από τον χειμώνα κρύπτο ή την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, σύμφωνα με μελέτη της FSMA.

Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ στις 17 Μαΐου, απαιτούν από τις διαφημίσεις να αναφέρουν ότι «η μόνη εγγύηση στα κρύπτο είναι ο κίνδυνος». Το Βέλγιο προσχωρεί σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλοντας περιορισμούς στις διαφημιστικές εκστρατείες, οι οποίες συχνά αντικατοπτρίζουν αυτούς που ήδη ισχύουν για την παραδοσιακή χρηματοδότηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: