Η Βενεζουέλα αναθεωρεί το εθνικό τμήμα κρύπτο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της Εθνικής Εποπτείας Περιουσιακών Στοιχείων Κρύπτο με διάταγμα που εκδόθηκε στις 17 Μαρτίου.

Ένα νέο διοικητικό συμβούλιο θα ηγηθεί της αναδιάρθρωσης, με επικεφαλής την Anabel Pereira Fernández, μια δικηγόρο που υπηρέτησε ως πρόεδρος του Fondo de Garantía de Depositos y Protección Bancaria, της βενεζουελάνικης εκδοχής της Federal Deposit Insurance Corp. Μεταξύ των άλλων διευθυντών είναι ο Héctor Andrés Obregón Pérez, Luis Alberto Pérez González και Julio César Mora Sánchez.

Χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες ή συγκεκριμένους λόγους για την αναδιοργάνωση, το διάταγμα λέει ότι το διοικητικό συμβούλιο θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για το τμήμα κρύπτο, γνωστό ως Sunacrip στα ισπανικά. Η κυβέρνηση του Μαδούρο ισχυρίζεται ότι η κίνηση αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών της χώρας από τις αρνητικές επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων, μεταξύ άλλων λόγων.

Η νέα δομή του διοικητικού συμβουλίου αφήνει εκτός τον Joselit Ramirez, ο οποίος ηγείται του τμήματος από την ίδρυσή του το 2018. Ο Ramirez φέρεται να συνελήφθη στις 17 Μαρτίου με κατηγορίες διαφθοράς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας. Ο Ramirez επέβλεψε τους φορολογικούς κανόνες κρύπτο και το κρυπτονόμισμα Petro της χώρας.

Τον Ιούνιο του 2020, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν τον Ramirez στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους . Το τμήμα Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Επιβολής Τελωνείων των ΗΠΑ εξέδωσε χρηματική επιβράβευση έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία θα οδηγούσε στη σύλληψη του επόπτη του Πέτρο.

Τότε, οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι ο Ραμίρεζ είχε “βαθιές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις” με ύποπτους ως βασιλιάδες των ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένου του Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, πρώην αντιπροέδρου της Βενεζουέλας.

Η επιβράβευση του Ραμίρεζ ήταν η μικρότερη μεταξύ των φερόμενων ως συν-συνωμότων, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προσφέρει 15 εκατομμύρια δολάρια για τη σύλληψη του αρχηγού της χώρας, Μαδούρο. Αρκετοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του El Aissami, αντιμετωπίζουν επιβραβεύσεις 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: