Οι αρχές του FBI και της Νέας Υόρκης ερευνούν την κατάρρευση του TerraUSD stablecoin

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να ερευνά την κατάρρευση του σταθερού νομίσματος TerraClassicUSD (USTC) , το οποίο συνέβαλε στην εξάλειψη 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οικοσύστημα Terra τον περασμένο Μάιο.

Δύο υπηρεσίες εντός του τμήματος – το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης – ανέκριναν πρώην προσωπικό στα εργαστήρια Terraform τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal στις 13 Μαρτίου .

Η έρευνα καλύπτει παρόμοια αιτία με  μήνυση που κατατέθηκε κατά της Terraform Labs και του ιδρυτή της Do Kwon  από την Επιτροπή Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία έχουν ρωτήσει οι ερευνητές ήταν η σχέση μεταξύ της Chai, μιας πλατφόρμας πληρωμών με έδρα τη Νότια Κορέα, και του blockchain Terra στο οποίο λειτουργούσε η USTC.

Η SEC ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι ο Kwon παραπλάνησε τους επενδυτές να πιστέψουν ότι οι συναλλαγές Chai επεξεργάζονταν στο blockchain Terra.

Ο Do Kwon μιλώντας σε μια διάσκεψη για την Terra πριν καταρρεύσουν το LUNC και το USTC. Πηγή: Terra

Η SEC στην αγωγή της κατηγόρησε επίσης τον Kwon για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τους κινδύνους του αλγοριθμικού stablecoin, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ.

Δεν είναι σαφές ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες επιδιώκει ενδεχομένως το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η έρευνα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες. 

Μετά την κατάρρευση, ο Kwon φέρεται να έφυγε από τη Νότια Κορέα για τη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και τώρα τη Σερβία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται τώρα, σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους. Δύο αρχές της Νότιας Κορέας στάλθηκαν πρόσφατα στη Σερβία για να βρουν τον Kwon, αλλά απέτυχαν στις προσπάθειές τους για αναζήτηση.

Kwon, Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν είναι «σε φυγή» παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Kwon στις 14 Σεπτεμβρίου και ένα red alert που κατατέθηκε από την Interpol,  την παγκόσμια υπηρεσία επιβολής του νόμου, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Kwon  είπε στην  podcaster Laura Shin τον Οκτώβριο ότι δεν έχει δει αντίγραφο του εντάλματος σύλληψης της Νότιας Κορέας και συνέχισε να αρνείται τις κατηγορίες για απάτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι ερευνούν μια σειρά από έρευνες σε ομάδες συνομιλίας από πρώην μέλη των Jump Trading, Jane Street και Alameda Research, ανέφερε το Bloomberg  στις 13 Μαρτίου. Η Alameda υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μαζί με την FTX τον Νοέμβριο.

Η έρευνα φέρεται να διερευνά εάν οι τακτικές χειραγώγησης της αγοράς εμπλέκονταν στο έργο TerraUSD stablecoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/fbi-ny-authorities-probes-collapse-of-terrausd-stablecoin-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: