Ανησυχίες προκύπτουν για USDC και Stablecoins καθώς το αμερικανικό αμυντικό νομοσχέδιο εγείρει πιθανές προκλήσεις, προειδοποιούν οι αναλυτές

Το USD Coin (USDC) της Circle και άλλα stablecoins θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις συμμόρφωσης, εάν το νέο νομοσχέδιο για την εθνική άμυνα, το οποίο πέρασε από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, γίνει νόμος.

Σύμφωνα με επενδυτικό σημείωμα του αναλυτή της Berenberg, Mark Palmer, στις 31 Ιουλίου, μια τροποποίηση του νόμου για την εξουσιοδότηση της εθνικής άμυνας του 2024 (NDAA) ενδέχεται να εισαγάγει νέα μέτρα για τη γνώση του πελάτη σας (KYC) και την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, με τα οποία οι εκδότες stablecoin ενδέχεται να δυσκολευτούν να συμμορφωθούν. Η τροπολογία αποσκοπεί στο να θεσπίσει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ πρότυπα εξέτασης για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους νόμους περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κυρώσεων.

Ο Palmer εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο αυτής της τροπολογίας, καθώς η ταυτότητα των κατόχων stablecoin μπορεί συνήθως να προσδιοριστεί μόνο κατά την έκδοση και την εξαγορά του περιουσιακού στοιχείου. Εάν εφαρμοστεί, η απαίτηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση της χρηματιστηριακής αξίας του USDC, η οποία έχει ήδη σημειώσει μείωση κατά περίπου 39% (περίπου 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια) από τις 5 Μαρτίου.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε επίσης να έχει αντίκτυπο για την Coinbase, καθώς το ανταλλακτήριο απέκτησε το 27% των καθαρών εσόδων του από τα έσοδα από τόκους στο USDC κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η Berenberg απέδωσε τις ισχυρές επιδόσεις της Coinbase νωρίτερα φέτος στις ευνοϊκές αποφάσεις για την Ripple Labs και στην πρόβλεψη των spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) από μεγάλα ιδρύματα όπως η BlackRock και η Fidelity. Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της SEC Gary Gensler έχουν μετριάσει τον ενθουσιασμό στην αγορά. Ο Gensler τόνισε ότι τα κρυπτονομίσματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της SEC και η απάντησή του στις αιτήσεις Bitcoin ETF υποδήλωνε πιθανή αντίθεση στις εγκρίσεις τους.

Παρά τις αβεβαιότητες αυτές, η Berenberg διατήρησε την αξιολόγηση “hold” για τη μετοχή της Coinbase, αναγνωρίζοντας σημαντική αβεβαιότητα για το μέλλον της εταιρείας. Ωστόσο, η εταιρεία πιστεύει ότι το σημαντικό υπόλοιπο μετρητών και ισοδυνάμων της Coinbase παρέχει μαξιλάρι και ευελιξία για τη διασφάλιση της οικονομικής μακροβιότητας της εταιρείας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: