Οι αναμενόμενες εκκινήσεις Bitcoin ETF αναμένεται να ωθήσουν το μερίδιο των ΗΠΑ στον όγκο συναλλαγών Crypto ETF στο 99,5%, προβλέπει ο αναλυτής

Το παγκόσμιο τοπίο των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) που σχετίζονται με τα κρύπτο θα μπορούσε να γίνει μάρτυρας μιας ουσιαστικής μετατόπισης, τοποθετώντας ενδεχομένως τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη γραμμή, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 99,5% του όγκου συναλλαγών. Οι απόψεις ενός έμπειρου αναλυτή ETF του Bloomberg αναδεικνύουν τον σημαίνοντα ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η επικείμενη εισαγωγή spot ETFs Bitcoin στην αναδιαμόρφωση της δυναμικής της αγοράς.

Μέχρι στιγμής, η Βόρεια Αμερική κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο περίπου 97,7% στο συλλογικό όγκο συναλλαγών των ETF κρύπτο, όπως μοιράστηκε ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg, μέσω μιας ενημερωτικής ανάρτησης στο Twitter στις 10 Αυγούστου.

Ο Balchunas εικάζει: “Εάν/όταν βγουν spot ETFs στις ΗΠΑ, αυτό θα φτάσει πιθανότατα περίπου στο 99,5%”, επισημαίνοντας την προοπτική κυριαρχίας που θα μπορούσαν να εισάγουν τα spot Bitcoin ETFs, εάν λάβουν ρυθμιστική έγκριση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει επί του παρόντος μια σειρά από επιτόπιες αιτήσεις Bitcoin ETF που περιμένουν επανεξέταση. Η επικείμενη απόφαση, η οποία αναμένεται έως τις 13 Αυγούστου για το κοινό ταμείο ARKB της Ark Invest και της 21Shares, έχει προκαλέσει προσμονή, αν και αναμένεται ευρέως μια καθυστέρηση. Η Cathie Wood, διευθύνουσα σύμβουλος της Ark Invest, εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg στις 7 Αυγούστου ότι ο ρυθμιστικός φορέας ενδέχεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ταυτόχρονης έγκρισης για πολλαπλά αμοιβαία κεφάλαια.

Διαμορφώνοντας περαιτέρω το τοπίο, η Bitwise υπέβαλε ενημερωμένο ενημερωτικό δελτίο στις 10 Αυγούστου για τη μετάβαση του ταμείου της BITC από ένα ETF με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο “Bitwise Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy ETF”. Ακολουθώντας το παράδειγμα, η Valkyrie προέβη σε παρόμοια μεταβολή στις 5 Αυγούστου, μετονομάζοντας το BTC Futures ETF της (BTF) για να ενσωματώσει Ethereum Futures.

Ο Eric Balchunas αποτύπωσε επιγραμματικά αυτό το εξελισσόμενο σενάριο, δηλώνοντας: “Cannonball Run in effect”, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη καταιγίδα μετασχηματισμών στην αρένα των ETF.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο τοπίο των κορυφαίων σε απόδοση διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων, όπως υπογράμμισε ο Balchunas, κυριαρχεί η έκθεση σε κρύπτο και blockchain. Φέτος, τα 15 κορυφαία ETF μετοχών με τις καλύτερες επιδόσεις έχουν όλα αγκαλιάσει αυτούς τους τομείς.

Επικεφαλής της επίθεσης είναι το Valkyrie Bitcoin Miners ETF, παρουσιάζοντας μια αξιοσημείωτη απόδοση 227% από την αρχή του 2023. Αυτό το ενεργά διαχειριζόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο, που είναι εισηγμένο στον Nasdaq, κατευθύνει τις επενδύσεις προς τις δημόσιες εταιρείες του κλάδου εξόρυξης Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Digital, Riot και Cipher Mining.

Το ETF ψηφιακού μετασχηματισμού της VanEck διεκδικεί τη δεύτερη θέση στη λίστα επιδόσεων, με αξιοσημείωτη απόδοση 182% στο ίδιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, άλλα βασικά ETF που σχετίζονται με τα κρύπτο και συγκέντρωσαν σημαντικά κέρδη περιλαμβάνουν το Global X Blockchain ETF (BKCH), το Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ) και το Alerian Galaxy Crypto Economy ETF της Invesco (SATO), τα οποία παρουσιάζουν εντυπωσιακές αποδόσεις που κυμαίνονται από 162% έως 168% μέχρι στιγμής το 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: