Οι αξιωματούχοι της ΕΕ υπογράφουν ως νόμο το πλαίσιο Markets in Crypto-Assets (MiCA)

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν το νομοσχέδιο για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets ή MiCA) σε νόμο μετά την τελική έγκριση των υπουργών Οικονομικών.

Στις 31 Μαΐου, ο υπουργός αγροτικών υποθέσεων της Σουηδίας, Peter Kullgren, και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola υπέγραψαν το πολυαναμενόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα σε νόμο περίπου τρία χρόνια μετά την εισαγωγή του μέτρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι νομοθέτες στην ΕΕ είχαν περάσει το πλαίσιο MiCA από νομοθετικό σώμα σε σώμα, με διάφορες πτυχές του νομοσχεδίου να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, προτού φτάσουν στην τελική έγκριση το 2023.

Η MiCA αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συνεκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Μετά τη σημερινή τελετή υπογραφής, το πλαίσιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλούς από τους κανονισμούς της MiCA για τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης να ξεκινούν πιθανότατα κάποια στιγμή το 2024.

Επειδή το MiCA συντάχθηκε για πρώτη φορά το 2020, ορισμένοι νομοθέτες της ΕΕ πρότειναν ότι ένα ευρύτερο πλαίσιο ήταν απαραίτητο μετά την κατάρρευση της αγοράς κρύπτο το 2022 και τις πτωχεύσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των FTX, BlockFi και Celsius. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε ένα “MiCA II” που θα βασίζεται στο έργο του πρώτου πλαισίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: