Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse κατηγορεί την SEC για τη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) μετά τα πρόσφατα σχόλια που έκαναν οι δικηγόροι της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με μια πιθανή έφεση στη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη με την Ripple.

Σε ένα tweet στις 23 Ιουλίου, ο Garlinghouse καταδίκασε τη στρατηγική “ρύθμιση μέσω επιβολής” της SEC, υποστηρίζοντας ότι έχει προκαλέσει ζημιά στους μικροεπενδυτές. Κατηγόρησε την SEC ότι δημιούργησε την τρέχουσα κατάσταση, τοποθετώντας τον εαυτό της ως την αυθεντική φιγούρα στον χώρο των κρύπτο, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη νομική δικαιοδοσία. Ο Garlinghouse υπογράμμισε τον αρνητικό αντίκτυπο αυτής της προσέγγισης, με τους καταναλωτές να παλεύουν τώρα με οικονομικές απώλειες, ενώ η SEC επικεντρώνεται σε συνεντεύξεις Τύπου.

Η κριτική του CEO της Ripple προκλήθηκε από τις παρατηρήσεις της SEC σχετικά με την απόφαση που ελήφθη με διάσπαση της απόφασης κατά της Ripple Labs. Στις 21 Ιουλίου, η SEC εξέφρασε ανησυχίες κατά τη διάρκεια της υπόθεσης εναντίον του ιδρυτή της Terraform Labs Do Kwon, υποστηρίζοντας ότι οι λιανικές πωλήσεις XRP στα ανταλλακτήρια θα πρέπει να ταξινομηθούν ως κινητές αξίες, παρά την προηγούμενη απόφαση που υποδηλώνει το αντίθετο.

Αναφερόμενος στα σχόλια της SEC, ο Garlinghouse έκρινε ότι είναι παράλογο να κατηγορείται ο δικαστής ότι απλώς εφάρμοσε τον νόμο. Τόνισε ότι η εφαρμογή σαφών νομοθετικών κανόνων είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή της αναγκαίας σαφήνειας και προστασίας για τους μικροεπενδυτές, αντί να βασίζεται σε περαιτέρω ρύθμιση από την επιβολή της νομοθεσίας.

Ο Stuart Alderoty, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Ripple Labs, συμμετείχε επίσης με τις δικές του παρατηρήσεις, κάνοντας μια αναλογία μεταξύ της εξήγησης ότι το XRP δεν είναι αξιόγραφο και του να πείθεις έναν πλατύγυρο ότι ο κόσμος είναι στρογγυλός.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το καθεστώς ασφαλείας του XRP στις 17 Ιουλίου, υποδεικνύοντας ότι η ρυθμιστική αρχή θα συνεχίσει να αξιολογεί το θέμα.

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το XRP της Ripple Labs διαπραγματεύεται στα 0,73 δολάρια, αντανακλώντας αύξηση της αξίας του κατά σχεδόν 50% τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView. Η συνεχιζόμενη νομική μάχη και η ρυθμιστική αβεβαιότητα γύρω από το XRP συνεχίζουν να επηρεάζουν τη δυναμική της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: