Ο βουλευτής Tom Emmer προτείνει τροπολογία για τον περιορισμό της εξουσίας της SEC όσον αφορά τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Tom Emmer, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έκανε ένα σημαντικό βήμα στη συνεχιζόμενη κριτική του για τον ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Ο Emmer υποστήριξε τροπολογία για τις πιστώσεις με στόχο τον περιορισμό της δυνατότητας της SEC να διαθέσει κονδύλια για την επιβολή της νομοθεσίας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σε μια αιχμηρή δήλωση, ο Emmer απηύθυνε την κριτική του στον πρόεδρο της SEC Gary Gensler, κατηγορώντας τον για υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, μια κίνηση που πιστεύει ότι έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τον αμερικανικό πληθυσμό. Ο Emmer προέτρεψε το Κογκρέσο να χρησιμοποιήσει τους διαθέσιμους μηχανισμούς και τις καθιερωμένες διαδικασίες για να αποτρέψει κάθε πιθανή κατάχρηση κονδυλίων των φορολογουμένων από τον Gensler και την SEC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Emmer έχει στο παρελθόν ενώσει τις δυνάμεις του με άλλους νομοθέτες για να συνυπογράψει διάφορα νομοσχέδια που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ρυθμιστικής διαφάνειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τροπολογία για τις πιστώσεις που εισήγαγε ο Emmer θα θέσει περιορισμούς στις δαπάνες της SEC για την επιβολή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έως ότου θεσπιστούν ολοκληρωμένοι κανόνες και κανονισμοί που διέπουν τα κρυπτονομίσματα. Η απουσία σαφών κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα έχει οδηγήσει σε ανησυχίες σχετικά με τις σημαντικές οικονομικές δαπάνες της SEC σε νομικές διαμάχες με διάφορες οντότητες κρύπτο. Ο Emmer εξέφρασε την ανησυχία του ότι αυτό θα μπορούσε ουσιαστικά να μετατρέψει τα χρήματα των φορολογουμένων σε όπλο, μια κατάσταση που είναι αποφασισμένος να αποτρέψει.

Σε μια ξεχωριστή νομοθετική προσπάθεια νωρίτερα φέτος, ο Emmer εισήγαγε το Blockchain Regulatory Certainty Act. Ο νόμος αυτός επιδιώκει να παράσχει σαφήνεια όσον αφορά την ταξινόμηση των προγραμματιστών και των παρόχων υπηρεσιών blockchain, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται μεταφορείς χρημάτων, δεδομένου ότι δεν έχουν υπό τη φύλαξη τους κεφάλαια των καταναλωτών. Το νομοσχέδιο θεσπίζει επίσης μια κρίσιμη διάκριση μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών θεματοφυλακής και των μη παρόχων υπηρεσιών θεματοφυλακής. Η διαφοροποίηση αυτή αποσκοπεί στην ελάφρυνση των περιττών επιβαρύνσεων συμμόρφωσης για τους παρόχους υπηρεσιών που δεν παρέχουν υπηρεσίες θεματοφυλακής, προωθώντας τελικά την καινοτομία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η προτεινόμενη νομοθεσία του Emmer έλαβε υποστήριξη από εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου του blockchain, όπως η Kristin Smith, διευθύνουσα σύμβουλος του Blockchain Association, και η Sheila Warren, διευθύνουσα σύμβουλος του Crypto Council. Επιπλέον, ο Emmer έχει ρίξει την υποστήριξή του πίσω από το νόμο σταθεροποίησης της SEC του αντιπροσώπου Warren Davidson, ο οποίος στοχεύει στην απομάκρυνση του Gary Gensler από τη θέση του προέδρου της SEC, ευθυγραμμιζόμενος με τις συνεχείς προσπάθειές του να αντιμετωπίσει αυτό που αντιλαμβάνεται ως ρυθμιστική υπερβολή στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: