Ο νομικός σύμβουλος της Ripple χαρακτηρίζει την πρόσφατη κατάθεση της SEC ως “Hypocritical Pivot”.

Ο Stuart Alderoty, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Ripple και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση SEC εναντίον Ripple Labs, προέβη σε μια καυστική αξιολόγηση των πρόσφατων ενεργειών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Κατά την άποψή του, η τελευταία εισήγηση της SEC έχει μικρή βαρύτητα και φαίνεται να αποτελεί στρατηγικό ελιγμό.

Ο Alderoty κατέφυγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα στο X (πρώην Twitter), για να μοιραστεί την άποψή του επί του θέματος, αναφερόμενος στην κίνηση της SEC ως ένα ακόμη παράδειγμα “Hypocritical Pivot”. Υπογράμμισε αυτό που αντιλαμβάνεται ως ανακολουθίες στη στάση του προέδρου της SEC Gary Gensler, υποστηρίζοντας χειριστικές ενέργειες και μια νέα όρεξη για διευρυμένη ρύθμιση. Αυτή η αλλαγή στον τόνο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, δεδομένων των προηγούμενων ισχυρισμών του Gensler ότι οι κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα ήταν σαφείς και θα πρέπει να ακολουθούνται επιμελώς από τους συμμετέχοντες στον κλάδο.

Το σχόλιο του Alderoty απηχεί τις απόψεις άλλων νομικών, όπως ο δικηγόρος James Filan, ο οποίος χλεύασε την ξαφνική ανησυχία της SEC για τη διατήρηση των δικαστικών πόρων, ιδίως υπό το φως της προηγούμενης προσπάθειας της SEC να σταματήσει όλες τις διαδικασίες στην υπόθεση.

Ωστόσο, για όσους είναι βαθιά εξοικειωμένοι με την υπόθεση SEC εναντίον Ripple Labs, η περιγραφή της SEC από τον Alderoty ως υποκριτική θεωρείται ως αντανάκλαση του ομοσπονδιακού δικαστή που επιβλέπει την υπόθεση. Στην εν εξελίξει δίκη της Grayscale, οι ομοσπονδιακοί δικαστές έχουν επικρίνει ανοιχτά τους ισχυρισμούς της SEC ως “αυθαίρετους και ιδιότροπους”. Αυτή η συνεχιζόμενη νομική μάχη, σε συνδυασμό με την προσδοκία του εκτελεστικού προέδρου της Ripple, Chris Larsen, ότι η προσέγγιση επιβολής της SEC μπορεί σύντομα να φτάσει σε σημείο καμπής, υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα και τη σημασία του ρυθμιστικού τοπίου στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: