Η πρωτοφανής προμήθεια συναλλαγής 500.000 $ σοκάρει την κοινότητα του Bitcoin

Ένας χρήστης Bitcoin έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο πληρώνοντας ένα εντυπωσιακό τέλος συναλλαγής ύψους 19 BTC, το οποίο μεταφράζεται σε ένα εκπληκτικό ποσό 509.563 δολαρίων. Αυτή η υψηλή αμοιβή προκάλεσε συζητήσεις στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων σχετικά με τους λόγους που κρύβονται πίσω από ένα τόσο υπέρογκο κόστος συναλλαγής.

Ο Jameson Lopp, μια γνωστή προσωπικότητα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, προσέφερε κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτή την ασυνήθιστη συναλλαγή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διεύθυνση που εμπλέκεται σε αυτή τη συναλλαγή φαίνεται να συνδέεται με ένα hot wallet μόνο για αναλήψεις που συνδέεται με μια επιχείρηση. Το μοτίβο δαπανών του πορτοφολιού αποκαλύπτει μια μακρά αλυσίδα συναλλαγών, με καταθέσεις και αναλήψεις να συμβαίνουν συχνά. Ο Lopp σημείωσε ότι αυτό το πορτοφόλι έχει λάβει πάνω από 60.000 συναλλαγές και έχει στείλει έναν αντίστοιχο αριθμό από την ίδια διεύθυνση, κάτι που γενικά θεωρείται κακή πρακτική στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, υπέθεσε ότι μπορεί να υπήρξε εσφαλμένος υπολογισμός κατά τον προσδιορισμό της εξόδου των αλλαγών, γεγονός που οδήγησε στην εξαιρετικά υψηλή αμοιβή.

Ο Seth Michael Steele, ένας άλλος υποστηρικτής του Bitcoin, πρότεινε ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να είναι αποτέλεσμα σφάλματος του χρήστη. Τόνισε τη σημασία της κατανόησης ότι χώρος των μπλοκ είναι ένας πολύτιμος πόρος στο δίκτυο Bitcoin, καθώς επηρεάζει άμεσα την αποζημίωση των miner και, κατά συνέπεια, την ασφάλεια του δικτύου, ιδίως σε περιόδους υψηλής ζήτησης συναλλαγών.

Η σημασία αυτής της έκτακτης αμοιβής συναλλαγής έγκειται στο πλαίσιο του τυπικού τοπίου αμοιβών του Bitcoin. Από τώρα, η μέση χρέωση συναλλαγής Bitcoin κυμαίνεται γύρω στα 1,410 δολάρια. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι αυτές οι μέσες αμοιβές μπορεί να αυξομειώνονται λόγω network congestion. Κατά τη διάρκεια της έκρηξης των κρυπτονομισμάτων το 2017, τα τέλη εκτοξεύτηκαν σε σχεδόν 60 δολάρια ανά συναλλαγή. Παρ’ όλα αυτά, η πρόσφατη περίπτωση της αμοιβής των 19 BTC ξεπερνά κατά πολύ τις ακραίες τιμές που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες και τα κίνητρα πίσω από μια τόσο σημαντική πληρωμή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: