Ο Vitalik Buterin αντιδρά στην εκκίνηση του Worldcoin Token: Διαπιστώσεις και επιπτώσεις

Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, μοιράστηκε τις εκτενείς απόψεις του σχετικά με το σύστημα επαλήθευσης της ανθρώπινης ταυτότητας του Worldcoin που ξεκίνησε πρόσφατα σε ένα δοκίμιο που προκαλεί σκέψεις.

Στις 24 Ιουλίου, ο Buterin μπήκε στο Twitter για να εκφράσει τις σκέψεις του σχετικά με το Worldcoin, το οποίο μόλις είχε ξεκινήσει την ίδια ημέρα.

Στο κείμενό του, ο Buterin όχι μόνο έδωσε μια εξήγηση του τρόπου λειτουργίας του Worldcoin, αλλά και εμβάθυνε στην ευρύτερη έννοια που περιβάλλει την απελευθέρωση του Worldcoin token, ιδιαίτερα στον μηχανισμό “proof-of-humanity”.

Το Worldcoin, μαζί με άλλες λύσεις ταυτότητας, όπως οι Proof of Humanity, BrightID, Idenam και Circles, συμμερίζεται την πεποίθηση ότι καθώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) εξελίσσεται, η διάκριση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Για να αντιμετωπιστεί η πιθανή απειλή των ρομπότ που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη χρησιμότητα, πολλά από αυτά τα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Worldcoin, υποστηρίζουν την εφαρμογή του καθολικού βασικού εισοδήματος (UBI).

Ο Buterin υπογραμμίζει τη σημασία της ψηφιακής επαλήθευσης των ανθρώπων για την επίλυση των “προβλημάτων κατά του spam και κατά της συγκέντρωσης ισχύος”. Υποστηρίζει ότι ένα ισχυρό σύστημα απόδειξης της προσωπικότητας είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της αποκεντρωμένης διακυβέρνησης από την κατάληψη από πλούσιους παράγοντες ή εχθρικές κυβερνήσεις.

Στην ανάλυσή του, ο Buterin εξετάζει επίσης τέσσερις σημαντικές ανησυχίες που περιβάλλουν τέτοιες λύσεις ταυτότητας: την ιδιωτικότητα, την προσβασιμότητα, τον συγκεντρωτισμό εντός του Worldcoin Foundation και την ασφάλεια.

Στις 27 Ιουνίου, το Worldcoin αντιμετώπισε μια μικρή τρομάρα, όταν χιλιάδες αναπτύξεις Safe στο Optimism οδήγησαν σε εικασίες σχετικά με μια πιθανή επίθεση. Ωστόσο, η κατάσταση ξεκαθαρίστηκε γρήγορα και ο προγραμματιστής Steve Dakh, που εργάζεται στο Ethereum Attestation Service (EAS), εξέφρασε την άποψη ότι συστήματα όπως το Worldcoin θα μπορούσαν να είναι συμπληρωματικά με το EAS.

Εν κατακλείδι, ο Buterin αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία ιδανική μορφή απόδειξης της προσωπικότητας και οραματίζεται τρεις πιθανές προσεγγίσεις του προβλήματος που θα μπορούσαν τελικά να συγχωνευθούν σε μια υβριδική λύση. Τονίζει τη σημασία της κοινοτικής λογοδοσίας στη διαδικασία μέσω ελέγχων και ελέγχων και ισορροπιών.

Ενώ αναγνωρίζει τις προκλήσεις στο σχεδιασμό και την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων, ο Buterin υπογραμμίζει τη σημασία του ζητήματος, δηλώνοντας ότι ένας κόσμος χωρίς απόδειξη της προσωπικότητας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυριαρχία από κεντρικές λύσεις ταυτότητας, χρηματοπιστωτικά συστήματα ή αποκλειστικές κλειστές κοινότητες, ή ακόμη και σε συνδυασμό και των τριών.

Στις 14 Ιουλίου, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος, το Worldcoin είχε ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια εγγραφές για το World ID, επιτυγχάνοντας αυτό το ορόσημο σε λιγότερο από το μισό χρόνο από τον χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσει το πρώτο εκατομμύριο. Η ανταπόκριση στο λανσάρισμα των token του Worldcoin υποδεικνύει ένα σημαντικό επίπεδο ενδιαφέροντος και δέσμευσης από τους χρήστες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: