Ο πρόεδρος της FSC των ΗΠΑ πιέζει για σαφείς κανονισμούς στους τομείς Crypto και Stablecoin

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Patrick McHenry, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της παροχής ρυθμιστικής σαφήνειας στο οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Σε μια ανακοίνωση που έγινε πρόσφατα, η επιτροπή πρόκειται να συνέλθει στις 26 Ιουλίου για να επισημάνει μια σειρά νομοθετημάτων, όπως το H.R. 4763, το Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act, το H.R. 4766, το Clarity for Payment Stablecoins Act of 2023 και το H.R. 1747, το Blockchain Regulatory Certainty Act, μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει για τη σαφήνεια όσον αφορά τις πληρωμές με stablecoin, μια πρωτοβουλία που εισήγαγε ο ίδιος ο εκπρόσωπος McHenry. Στόχος της εν λόγω νομοθεσίας είναι η θέσπιση σαφών ρυθμιστικών κατευθυντήριων γραμμών για την έκδοση stablecoins που προορίζονται για χρήση σε συναλλαγές πληρωμών.

Το υπόμνημα που δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουλίου αποκαλύπτει ότι το H.R. 4763 αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλαισίου διάρθρωσης της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων προσαρμοσμένου στα μοναδικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Από την άλλη πλευρά, το H.R. 1747 επιδιώκει να απαλλάξει τους προγραμματιστές blockchain από την απόκτηση αδειών εφόσον δεν ασχολούνται με δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η ημερομηνία αξιολόγησης έρχεται λίγο μετά την εισαγωγή του νόμου “Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act”. Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, εκπρόσωπος των ΗΠΑ French Hill, τόνισε τη σημασία ενός λειτουργικού ρυθμιστικού πλαισίου για την προστασία των επενδυτών από τη χρηματοπιστωτική απάτη. Δήλωσε επίσης ότι η εν λόγω νομοθεσία θα είχε αποτρέψει την υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων κεφαλαίων πελατών από το FTX, εξασφαλίζοντας παράλληλα ισχυρή προστασία των καταναλωτών και σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) προέβη σε μια σημαντική κίνηση για την καταπολέμηση των εγκλημάτων που σχετίζονται με τα κρύπτο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να συγχωνεύσει δύο ομάδες του, το Τμήμα Εγκλήματος Υπολογιστών και Πνευματικής Ιδιοκτησίας (CCIPS) και την Εθνική Ομάδα Επιβολής Κρυπτονομισμάτων (NCET), σε μια μεγαλύτερη δομή με πρόσθετους πόρους. Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των δικηγόρων του ποινικού τμήματος που είναι διαθέσιμοι για τον χειρισμό υποθέσεων που αφορούν εγκλήματα κρυπτονομισμάτων. Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε δικηγόρος του CCIPS θα μπορούσε δυνητικά να αναλάβει να εργαστεί σε μια υπόθεση του NCET, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη εστίαση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν οι εγκληματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: