Ο Tom Emmer καταθέτει εκ νέου νομοσχέδιο στο Κογκρέσο κατά των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDCs)

Ο αντιπρόσωπος Tom Emmer επανέφερε στο Κογκρέσο νομοθεσία με στόχο να αποτρέψει αυτό που θεωρεί ως αδικαιολόγητη κυβερνητική παρέμβαση στην οικονομική ιδιωτικότητα των Αμερικανών μέσω της έκδοσης ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC). Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Emmer, μαζί με 49 αρχικούς συνυποστηρικτές, αναβίωσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών την “Πράξη κατά του κράτους παρακολούθησης του CBDC”, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών στην οικονομική ιδιωτικότητα.

Σε δήλωσή του, ο Emmer, Ρεπουμπλικάνος, εξέφρασε τις ανησυχίες του, αναφέροντας: “Η κυβέρνηση το έχει καταστήσει σαφές: ο πρόεδρος Biden είναι πρόθυμος να διακυβεύσει το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών στην οικονομική ιδιωτικότητα για ένα CBDC τύπου επιτήρησης”. Τόνισε το κίνητρό του για την επαναφορά της νομοθεσίας αυτής, λέγοντας: “Γι’ αυτό επαναφέρω τη νομοθεσία-ορόσημο που έχω θεσπίσει για να θέσω έναν έλεγχο στους μη εκλεγμένους γραφειοκράτες και να διασφαλίσω ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για το ψηφιακό νόμισμα υποστηρίζει τις αξίες μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ατομική κυριαρχία και την ανταγωνιστικότητα της ελεύθερης αγοράς”.

Ο Emmer είχε αρχικά προτείνει αυτό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των CBDCs τον Ιανουάριο του 2022. Εισήχθη επίσημα στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο του 2023 με στόχο τον περιορισμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τη δημιουργία ενός προγραμματιζόμενου ψηφιακού δολαρίου, το οποίο ο Emmer υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως “εργαλείο επιτήρησης” επιζήμιο για τον αμερικανικό τρόπο ζωής.

Το νομοσχέδιο έχει συγκεκριμένες διατάξεις που απαγορεύουν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να εκδίδει CBDCs σε ιδιώτες, μια κίνηση που ο Emmer πιστεύει ότι θα αποτρέψει την κεντρική τράπεζα από το να μετατραπεί σε μια τράπεζα λιανικής πώλησης ικανή να συλλέγει τα προσωπικά οικονομικά δεδομένα των ατόμων. Επιπλέον, η νομοθεσία απαγορεύει στην κεντρική τράπεζα να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε CBDC ως εργαλείο για την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής.

Τον Μάρτιο, ο Τομ Έμερ προειδοποίησε για την πιθανή οπλοποίηση του χρήματος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην προσπάθειά της να διατηρήσει και να επεκτείνει τον οικονομικό έλεγχο. Το συναίσθημα αυτό επαναλήφθηκε από τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Robert F. Kennedy Jr. τον Μάιο, όταν υποστήριξε: “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αντιτίθεμαι στα CBDCs, τα οποία θα μεγεθύνουν κατά πολύ τη δύναμη της κυβέρνησης να πνίξει τη διαφωνία κόβοντας την πρόσβαση σε κεφάλαια με ένα πάτημα του πλήκτρου”.

Ο νόμος CBDC Anti-Surveillance State Act έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη και άλλων σημαίνοντων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών French Hill, Warren Davidson και Mike Flood, οι οποίοι συμμερίζονται τις ανησυχίες του Emmer για τη διατήρηση της οικονομικής ιδιωτικότητας και τον περιορισμό της κυβερνητικής υπερεξουσίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: