Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple συμβουλεύει τις Crypto Startups να αποφύγουν τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Brad Garlinghouse, διευθύνων σύμβουλος της Ripple, έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως δυσμενές περιβάλλον για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προτείνει ότι μπορεί να είναι το χειρότερο μέρος στον κόσμο για τέτοιες προσπάθειες. Ο Garlinghouse έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε πάνελ στο Token 2049 στη Σιγκαπούρη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Garlinghouse, οι ΗΠΑ υστερούν σε σχέση με χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ελβετία στη δημιουργία πολιτικών που ευνοούν την καινοτομία των κρυπτονομισμάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα των καταναλωτών. Ο ίδιος άσκησε κριτική προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), κατηγορώντας την ότι συμμετέχει σε μια πολιτική μάχη με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων μέσω των αγωγών της.

Ο Garlinghouse εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η δικαστική στρατηγική της SEC είναι αναποτελεσματική, και ανέφερε τις πρόσφατες δικαστικές νίκες της Ripple και της Grayscale επί της SEC ως ενδεικτικές της μετατόπισης του κλίματος των δικαστηρίων απέναντι στον κλάδο. Αν και οι δικαστικές αυτές αποφάσεις δεν είναι νομικά δεσμευτικές, ο Garlinghouse υποστήριξε ότι προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και στους παρόχους υπηρεσιών θεματοφυλακής που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον προσωρινά.

Ο Χονγκ Φανγκ, πρόεδρος της OKX, αναγνώρισε τους πολιτικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο, αλλά προέτρεψε τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να επικεντρωθούν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν. Τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ισχυρών προϊόντων, της τεχνολογικής προόδου και της υποστήριξης της υπεύθυνης ρύθμισης στον κλάδο.

Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν σημαντική αγορά για την Ripple, ο Garlinghouse αποκάλυψε ότι η εταιρεία του επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε χώρες που πιστεύει ότι έχουν πιο προοδευτική προοπτική και καλύτερη κατανόηση των πιθανών οφελών της τεχνολογίας blockchain.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πάνελ, ο Hong Fang εξέφρασε επίσης σκεπτικισμό σχετικά με την ετοιμότητα των επενδυτών για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Υποστήριξε ότι η υποδομή που βασίζεται στo blockchain και υποστηρίζει τέτοιες λύσεις θεματοφυλακής δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί ευρέως από τις μάζες. Ο Fang αναγνώρισε ότι ένα spot Bitcoin ETF θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερες θεσμικές επενδύσεις, αλλά αμφισβήτησε κατά πόσον οι επενδυτές θα μπορούσαν να αντέξουν τη μεταβλητότητα του Bitcoin. Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες σχετικά με την ετοιμότητα του κλάδου να δημιουργήσει περισσότερες εφαρμογές πάνω στο Bitcoin, δεδομένης της ανάγκης για μια ισχυρή και αξιόπιστη υποδομή.

Συνοπτικά, τα σχόλια του Brad Garlinghouse ρίχνουν φως στις ανησυχίες του για το ρυθμιστικό περιβάλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην πεποίθησή του ότι άλλες χώρες είναι πιο ευνοϊκές για την καινοτομία των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: