Ο συνιδρυτής της Ripple εγείρει ανησυχίες για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς XRP

Ο Chris Larsen, συνιδρυτής της Ripple, αποκάλυψε την Τετάρτη ότι υπήρξαν περιστατικά “μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης” σε “μερικούς από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς XRP”. Η δήλωση του Larsen ήρθε ως απάντηση σε μια δημοσίευση στο X από τον ερευνητή ZachXBT, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ripple μπορεί να έχει υποστεί παραβίαση, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 213 εκατομμυρίων XRP αξίας 112,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Χθες, υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε μερικούς από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς XRP (όχι Ripple)”, δήλωσε ο Larsen. “Καταφέραμε γρήγορα να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να ειδοποιήσουμε τα ανταλλακτήρια να παγώσουν τις προσβεβλημένες διευθύνσεις. Οι διωκτικές αρχές έχουν ήδη εμπλακεί”.

Αρχικά, η ZachXBT παρατήρησε ύποπτες εκροές, αποδίδοντάς τες αρχικά στην Ripple. Στις 30 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οκτώ συναλλαγές, οι οποίες κυμαίνονταν από 400.000 XRP (200.000 δολάρια) έως 69,7 εκατομμύρια XRP. Στη συνέχεια, τα εξερχόμενα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε διάφορα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των MEXC, Gate, Binance, Kraken, OKX, HTX και HitBTC.

Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών των XRP, οι οποίες υποχώρησαν κατά 4,1% στα 0,50 δολάρια στις 9:49 π.μ. ET. Το περιστατικό υπογραμμίζει την ευπάθεια των προσωπικών λογαριασμών κρυπτονομισμάτων και τη σημασία της ταχείας δράσης για τον μετριασμό των πιθανών απωλειών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: